Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKissa juhlittiin valmistuneita

KAMKissa juhlittiin valmistuneita

16.12.2022 13.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlaa vietettiin perjantaina 16.12.202 Kajaanissa Kaukametsässä. Juhlassa juontajina toimivat KAMKin opettajat Kirsi Sievers ja Kari Partanen. Valmistuneita juhlittiin pitkästä aikaa perinteissä yhteisessä juhlassa. Usean vuoden ajan valmistujaisjuhla on järjestetty virtuaalisesti etäyhteyksien välityksellä.

”Nyt valmistuvat opiskelijat ovat niitä, jotka ovat joutuneet sopeutumaan kesken opintojen etäopetukseen, korona-viruksen tuomiin poikkeusjärjestelyihin ja ovat poikkeusolosuhteista huolimatta opiskelleet tutkinnon. On hienoa, että voimme tarjota heille nyt yhteisen juhlan, johon pääsemme kaikki paikanpäälle juhlistamaan opiskelijoiden kovan työn tulosta”, iloitsee rehtori Matti Sarén.

Juhlassa valmistuvan puheenvuoron piti englanninkielisesti liikunnanohjaajakoulutuksesta valmistunut Diarmuid Clancy.Valmistujaisjuhlassa palkittiin kaksi opinnäytetyötä ja juhlan musiikillisesta esityksestä vastasi Kainuun ammattiopiston konservatorion opiskelijat.

Opinnäytetyöpalkinnot Valtteri Lambergille ja Minna Hardy-Linnalle

Tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelija Valtteri Lambergin opinnäytetyö: Vuoropohjaisen ja taktisen lähitaistelusysteemin perussääntöjen suunnittelu, pelitestaus ja hyökkäys-puolustusmekaniikan iteraatio, on ainutlaatuinen työ niin työn laajuudessaan kuin toteutuksessaan. Työssä syntyi uusi peli ja lisäksi tarkka kuvaus pelikehitysprosessista. Työn tekijä pystyy hyödyntämään näitä molempia tulevissa työtehtävissään tai mahdollisessa omassa pelialan yritystoiminnassaan. Opinnäytetyö tukee erinomaisesti KAMKin strategian mukaista pelialan kehittämistä, johon myös Kajaanin kaupunki on vastikään päättänyt osoittaa lisäpanostuksia käynnistämällä yhdessä KAMKin ja pelialan yritysten kanssa pelialan kehityskeskuksen - Game City Kajaanin. 

Englanninkielisen liiketoiminnan tradenomi, ylempi AMK-tutkintoa suorittavan Minna Hardy-Linnan opinnäytetyö: Collecting User Feedback for an MVP in Agriculture – Case: Smart AG Volume Trac-tors, AGCO on tärkeä ja hyvin ajankohtainen aihe toimeksiantajayritykselle, suurelle Suomessa toimivalle kansainväliselle yritykselle. Opinnäytetyössä kehitettiin toimintamallia asiakaskokemustiedon keräämiseen uusien maataloustuotteiden kehitysprosessin aikana. Työn merkitystä osoittaa se, että työn tuloksena syntynyt toimintamalli on otettu toimeksiantajayrityksessä jo käyttöön. 

Kaikkiaan Kajaanin ammattikorkeakoulusta on valmistunut 8736 opiskelijaa. 

Paljon onnea valmistuneille ja oikein hyvää joulua!


Lisätietoja:
Matti Sarén, rehtori
puh. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi