Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKissa juhlittiin valmistuneita virtuaalisessa juhlassa

KAMKissa juhlittiin valmistuneita virtuaalisessa juhlassa

25.5.2022 12.38

Kajaanin ammattikorkeakoulun virtuaalista valmistujaisjuhlaa vietettiin keskiviikkona 25.5.2022. Juhlassa valmistui yhteensä 85 eri alojen opiskelijaa. Juhlassa juontajina toimivat KAMKin opettajat  Veera Kilpeläinen ja Tommi Helin.  

Tänä keväänä juhlassa korostui erityisesi opiskelija oma polku ja oppiminen. Lisäksi juhlassa muisteltiin KAMKin 30-vuotista taivalta. 
”Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuu osaajia usealta eri alalta. Jokaisen tarina on yksilöllinen ja jokainen kulkee oman polkunsa. Vahvuutemme on olla lähellä ja tukea opiskelijoitamme ja tätä tarkoittaa strategiamme olla Pieni suuri korkeakoulu. Tänään juhlistamme yhteistä polkuamme ja opiskelijoidemme kovan työn tulosta.", kertoo rehtori Matti Sarén

Juhlan pääpuhuja ammattikasvatusneuvos ja KAMKin ensimmäinen rehtori Kari Juntunen toi tervehdyksen valmistuville opiskelijoille ja muisteli puheessa Kajaanin ammattikorkeakoulun alkuaikoja. Juhlassa valmistuvan puheenvuoron piti Liiketalouden tradenomin AMK -koulutuksesta valmistunut Reeta Heikkinen. Valmistujaisjuhlassa palkittiin kaksi opinnäytetyötä ja juhlan musiikillisesta esityksestä vastasi Kainuun ammattiopiston konservatorion opiskelijat. He esittivät juhlassa kappaleen Minä toivon. 


Opinnäytetyöpalkinnot Eija Lukkarille ja Tiia Juntuselle

 
Sairaanhoitajaopiskelija Eija Lukkarin opinnäytetyön aihe: ”Hereditaarinen hemorraginen telangiektasia eli HHT/Oslerin tauti” on harvinaisuutensa vuoksi haastava. Opinnäytetyöntekijä on tehnyt mittavan työn kootessaan tietoa kansainvälisestä aineistosta opinnäytetyön tuloksena syntyneeseen laajaan potilasoppaaseen. Opas tulee valtakunnallisen potilasyhdistyksen käyttöön ja on merkittävä sekä potilaille, omaisille että ammattilaisille Suomessa. Opinnäytetyöntekijä on toiminut tiiviissä yhteistyössä potilasyhdistyksen toimijoiden kanssa. Työn tulokset ovat erinomaisesti hyödynnettävissä.  
 
Tradenomi Ylempi AMK -opiskelija Tiia Juntusen opinnäytetyö Omistajastrategialla tehokkuutta yrityksen omistajien toimintaan: Case Iisalmen Putkiasennus Oy tarttuu perheyritysten keskeiseen kehittämiskohteeseen. Opinnäytetyö on erinomainen osoitus tutkimuksellisen kehittämistoiminnan mahdollisuuksista kehittää käytännön yritystoimintaa. Opinnäytetyön tuotos – omistajastrategia – selkeytti kohdeyrityksen omistajien näkemyksiä ja tavoitteita yrityksen kehittämisen suhteen ja antaa hyvän työkalun omistajien väliseen vuoropuheluun kehittämisen suunnasta. Opinnäytetyön tuloksilla on myös laajempaa merkitystä, sillä se antaa rohkaisua ja työkaluja omistajastrategian laatimiseen muissakin perheyrityksissä.  
 
Kaikkiaan Kajaanin ammattikorkeakoulusta on valmistunut 8553 opiskelijaa.  
 
Lisätietoja: 
Matti Sarén, rehtori 
puh. 044 7101 600 
matti.saren(@)kamk.fi