Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKin joululahjoitus Saappaan tuki ry:lle

KAMKin joululahjoitus Saappaan tuki ry:lle

KAMK_lahjoitus.jpg
12.12.2023 13.15

Kajaanin ammattikorkeakoulu lahjoittaa joulukorttirahat, 2000 euroa, tänä vuonna Saappaan tuki ry:lle Kajaanin toimintaan. Palveluoperaatio Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä, ja toimintaa koordinoi Lasten ja nuorten keskus ry.
Saapas-toiminta toimii lähellä nuoria, auttaen ja tukien arjen eri tilanteissa. Toiminnassa on mukana myös paljon vapaaehtoistyöntekijöitä.

”Nuorten tukeminen on tärkeä tehtävä. Haluamme lahjoituksella olla mukana tukemassa Saappaan tärkeää toimintaa. Se on esimerkki vaikuttavasta vapaaehtoistoiminnasta, joka tukee nuorten osallisuutta yhteiskunnassamme. Haluamme muistaa tällä pienellä lahjalla toimintaa ja tuoda jouluiloa erityisesti nuorille ja heidän parissa toimiville vapaaehtoisille”, toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén.

Joululahjoituksen luovutti KAMKin puolesta rehtori Matti Sarén 8.12.2023. Lahjoituksen vastaanotti Tarja Vehkaoja.


”Lämmin kiitos lahjoituksestanne! Saapas-toiminta on laajentunut viime aikoina valtavasti. Jalkaudumme erityisesti toisen asteen oppilaitoksiin, tapahtumiin ja somealustoille sekä autamme nuoria koskevien kriisien yhteydessä. Saappaan sydän on vapaaehtoistyöntekijät, jotka tarvitsevat lisää koulutusta ja virkistystä jaksaakseen. Nykyisin Saappaan vapaaehtoistyöntekijä-koulutukseen voi tulla jo 16 vuotta täyttänyt. Tämä tuki toimintaamme tulee todella tarpeeseen”, kiittää Tarja Vehkaoja.

Saappaan toiminta on laajaa. KouluSaapas jalkautuu erityisesti toisen asteen oppilaitoksiin tarjoten välipalaa ja lisää turvallisia aikuisia koulujen arkeen. KatuSaappaan auto kohtaa alle 30 -vuotiaita ja tarjoaa tarvittaessa apua nuorten kokoontumispaikoilla. FestariSaapas jalkautuu suurtapahtumiin ja NettiSaapas nuorten suosimille somealustoille. Nuoria koskevien kriisien yhteydessä Saapas on myös ketterä liikkeelle lähtijä akuuteissa tilanteissa. Jalkautumisen lisäksi Koskiportin Nesteen kyljessä sijaisteva SaapasKahvila tavoittaa nuoria lauantai- ja sunnuntai-iltaisin. 

KAMKin joulukortteihin varatut rahat on jo useamman vuoden ajan osoitettu tukemaan paikallista toimintaa eri muodoissa.

KAMKin väki toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2024.
 
Lisätietoja:
Rehtori
Matti Sarén
matti.saren@kamk.fi
p. 044 7101 600