Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKille myönnettiin kansallinen vastuu-uusi tekoälykoulutus alkaa

KAMKille myönnettiin kansallinen vastuu-uusi tekoälykoulutus alkaa

20.3.2019 13.54

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on saanut merkittävän kansallisen tehtävän kehittää supertietokoneympäristö, jolla mahdollistetaan tekoälysovellusten kehittäminen Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän rahoituksen suuruus on 510 tuhatta euroa. Rahoituksella luodaan kansallinen suurteholaskennan tutkimuksen, kehityksen ja innovaatiotoiminnan keskittymä yhdessä yritysten kanssa. Tehtävän antamista KAMKille tukivat erityisesti Helsingin Yliopisto ja VTT, jotka muodostavat Finnish Center for Artificial Intelligence -yhteenliittymän sekä Oulun yliopisto ja CSC Tieteellinen laskenta.

”On erittäin merkittävää, että KAMK saa hoitaakseen kansallisen tehtävän, joka keskittyy tekoäly- ja koneoppimisteknologian edistämiseen Suomessa. Tämän myötä pitkään tehty työ konesalipalveluiden, keinotodellisuuden ja peliteknologian parissa on huomattu. Voimme jatkaa osaamisen kehittämistä sellaisen teknologian osalta, joka tulee olemaan yksi yhteiskuntaa ehkä merkittävimmin muovaava tulevina vuosina. Rahoitus tukee Suomen ensimmäisen ja ainoan tekoälyyn keskittyvän tutkintokoulutuksen käynnistämistä”, kertoo rehtori Matti Sarén.

Suurteholaskennan keskittymää kehitetään läheisessä yhteistyössä CSC:n kanssa, jonka aiempi supertietokone siirtyi viime vuonna KAMKin opiskelijoiden käyttöön. Supertietokone ja KAMKin osaaminen tarjoavat kainuulaisille yrityksille ja kansallisille yhteistyökumppaneille helpon tavan hyödyntää tekoäly- ja koneoppimisteknologiaa omissa projekteissaan.

Kevään toisessa yhteishaussa 20.3-3.4 on ensimmäistä kertaa haussa Datasta tekoälyyn -insinöörikoulutus, jossa tullaan ammattilaisiksi suurteholaskennan, tekoälyn ja datan alueilla. Tämä ammatillinen osaaminen on hyödyllinen mm. kaupan, terveydenhuollon, matkailun ja teollisuuden sektoreilla. Tekoälyosaaminen on erittäin kysyttyä työmarkkinoilla. 

Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren(at)kamk.fi