Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK tarjoaa maksuttomat Avoimen AMK:n opinnot lomautetuille ja työttömille

KAMK tarjoaa maksuttomat Avoimen AMK:n opinnot lomautetuille ja työttömille

7.4.2020 11.57

Koronakriisin vuoksi Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjoaa lomautetuille ja työttömäksi joutuneille mahdollisuuden opiskella Avoimen AMKin opintoja ilmaiseksi.

Maksuttomuus koskee yksittäisten opintojaksojen uusia ilmoittautumisia 1.4.-31.12.2020 sekä syksyllä 2020 alkavia polku- ja väyläopintoja. Niissä opiskeluoikeus ulottuu 31.7.2021 saakka. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee esittää todistus lomautuksesta tai työttömyydestä. 

Polkuopinnot ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi niille, jotka jäävät yhteishaussa ilman haluamaansa opiskelupaikkaa. Polkuopintoihin on koottu yleensä koko ensimmäisen tutkintovuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu useimmiten tutkinto-opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti. Polkuopintoihin haku järjestetään KAMKissa elokuussa 2020. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan sivuillamme kamk.fi.

Väliaikainen lakimuutos työttömyysturvalakiin poisti myös huolen toimeentulosta lomautuksen tai työttömyyden aikana.  Väliaikaisen lain mukaan ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa työnohessa opiskelleet voivat nyt jatkaa opintoja menettämättä työttömyysturvaansa. 

”Meille on myös tärkeää, että jo opiskelevat saavat suorittaa opintoja eteenpäin turvallisella mielellä, vaikka heitä olisi koskettanut lomautus tai työttömyys. Lakimuutos oli tähän tilanteeseen paremmin kuin paikallaan”, toteaa rehtori Matti Sarén.

Lisätietoja:
rehtori
Matti Sarén
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi
 
Lisätietoja avoimesta ammattikorkeakoulusta tästä linkistä.
Lisätietoja polkuopinnoista tästä linkistä.