Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK siirtyy opetuksessa ja työskentelyssä hybridimalliin

KAMK siirtyy opetuksessa ja työskentelyssä hybridimalliin

30.8.2020 21.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta siirtyvät hybridimalliin. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijat ja henkilöstö työskentelevät mahdollisuuksien mukaan kotoa käsin.

Aloittavat ja ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat osallistuvat lähiopetukseen seuraavat kaksi viikkoa 11.9. saakka, jonka aikana varmistetaan sujuva opiskelun aloitus sekä tarvittavien työvälineiden osaaminen hybridiopiskelussa. Opetus järjestetään pienemmissä ryhmissä, jossa turvaetäisyydet voidaan huomioida. 

Jatkavat opiskelijat siirtyvät 4.9. mennessä alkaen hybridiopiskelumalliin, jossa osa opetuksesta toteutetaan lähiopetuksena ja osa etäopetuksena. Kampuksen palvelut, kirjasto, asiantuntija ja TKI-henkilöstö, opintotoimisto, IT-palvelut, toimivat lähtökohtaisesti etävälinein. Työtehtävät, jotka vaativat työskentelyä kampuksella hoidetaan paikan päällä.

”Päädyimme tähän ratkaisuun turvataksemme opiskelijoiden ja henkilökunnan työskentelyn Kainuun muuttuneen koronavirustilanteen vuoksi. Sunnuntai-iltana pidetyssä kokouksessa viranomaiset eivät suosittanut Vimpelin laakson kampuksen tai muiden käyttämiemme opetustilojen sulkemista, mutta haluamme rajoittaa kohtaamisista syntyvää tartuntariskiä.”, kertoo rehtori Matti Sarén.

Ammattikorkeakoulu aloitti tämän syksyn opetuksen lähiopetuksena, mutta on jo ennen lukuvuoden aloitusta varautunut etäopetuksen järjestämiseen.

”Seuraamme aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä ja viranomaisen ohjeita”, toteaa Sarén, ”Toimintamme jatkuu hybridimallissa ja kampus pysyy avoimena, mikäli tilanne ei ratkaisevasti muutu.” Kajaanin ammattikorkeakoulu noudattaa valtioneuvoston, Aluehallintoviraston sekä Kainuun Soten antamia ohjeita.

Kajaanin ammattikorkeakoulu päättää hybridinmallin jatkamisesta 11.9.2020. 


Lisätietoja:
Matti Sarén
Rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi