Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK on mukana toteuttamassa kansainvälistä Exergame -hanketta

KAMK on mukana toteuttamassa kansainvälistä Exergame -hanketta

exergame.pngKuvassa CSE Entertainment tuote, runBEAT
18.11.2022 10.00

KAMKissa on käynnissä kansainvälinen Erasmus Sport -hanke, jossa keskiössä on mm. liikunnallisen digitaalisen pelaamisen eli Exergamingin kehittäminen. Hankkeen nimi on SportKompas Exergame: Activating Children to Engage in Sports. Hankkeessa aktivoidaan 8-10-vuotiaita lapsia liikuntaan uudenlaisen liikuntateknologian avulla. Hankkeen toimijat ovat kansainvälisen EPSI-verkoston jäseniä. Pääkoordinoija on Belgian Sprtamundi ja muut osallistujamaat ovat Suomi, Italia, Kreikka, Hollanti ja Puola.
Hankkeessa kehitetään Exergame sisältöä SportKompas -digitaaliselle alustalle. Se avulla lapset ja heidän vanhempansa voivat kartoittaa lapselle mieleistä ja sopivaa liikuntaharrastusta. Tavoitteena on mahdollistaa Exergame -harrastus laajalle joukolle lapsia yksinkertaisesti toteutettavien ja helppojen pelien avulla. Pelien kehittämisestä vastaa CSE Clever -tiimi. Lisäksi hankkeessa toteutetaan aiheen tiimoilta pilotteja osallistujamaissa sekä kehitetään Sportkompas Exergame -koulutussisältöjä verkkoon opettajille ja liikunnanohjaajille.

Projektipäällikkönä toimii Katri Takala. KAMKin projektiryhmässä ovat mukana asiantuntijoina Kari Partanen ja Kyösti Koskela tiimeineen.