Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK kokoon suhteutettuna toiseksi tuloksellisin vuonna 2021

KAMK kokoon suhteutettuna toiseksi tuloksellisin vuonna 2021

9.2.2022 9.00

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuloksellisuusmittareiden ennakkotiedon perusteella Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on ollut vuonna 2021 kokoonsa suhteutettuna Suomen toiseksi tuloksellisin ammattikorkeakoulu. KAMK on jatkanut tuloksellista linjaa, sillä se oli myös vuonna 2020 toiseksi tuloksellisin ammattikorkeakoulu.

KAMKin vahvuutena on erityisesti TKI-toiminta, jossa olemme Suomen paras. Opetus- ja kulttuuriministeriön mittariston perusteella KAMKin vahvuutena on myös jatkuvan oppimisen tarjonta. Tuloksissa näkyy korona pandemian aiheuttamat muutokset etäopintojen ja itsenäisen opiskelun lisääntymisenä sekä opintojen hidastuminen. Tämä näkyy erityisesti aloilla, joissa työllistyminen on pandemiaoloissa heikkoa.

”Olen erittäin iloinen sijoittumisestamme tulosvertailussa kärkijoukkoon jo toista kertaa peräkkäin. On huomioitavat, että vuoden 2021 tuloksiin vaikuttaa myös useamman aikaisemman vuoden tulos. Meillä on loistava henkilökunta, joka on tehnyt hienoa tulosta opetuksen sekä tutkimuksen ja kehityksen parissa. Olemme tehneet pienenä korkeakouluyhteisönä suuria tuloksia”, iloitsee rehtori Matti Sarén.

Viime vuoteen verrattaessa työllistyminen on ollut heikompaa, mutta kehitysohjelmat YAMK ja jatkuvan oppimisen kehittämiseen ovat tuottaneet tulosta.
Vuonna 2021 tuloksellisuusmittareiden vertailussa parhaiten pärjäsi XAMK. Vertailussa Lapin AMK oli kolmantena, Centria (Kokkola) viides, Oulun AMK kahdestoista ja Savonia viidestoista. Erityisen huomattavaa on, että suuret toimijat kuten Metropolia, TAMK (Tampere) ja Turun AMK eivät pärjänneet tulosvertailussa.

”Suuret AMK-yksiköt eivät ole sijoittuneet vertailussa kovin hyvin. Vertailussa on käynyt ilmi jo usean vuoden ajan, että korkeakoulun koko ei paranna toiminnan tuloksellisuutta ja opiskelijoiden antamaa palautetta. Koska tilanne on pitkään ollut tämä, me KAMKissa haluamme viedä eteenpäin yhteisömäistä ja ihmiskasvoista opetusta. Siksi olemme viime vuosina tuoneet opetusta lähelle opiskelijoita mm. Raaheen ja jatkamme tätä viemällä opintoja tulevana syksynä Pyhäjärvelle ja jopa pääkaupunkiseudulle saakka”, jatkaa Sarén.

Ammattikorkeakoulun välisen tuloksellisuusvertailun tekee vuosittain Viivain Oy Opetus- ja kulttuuriministeriön keräämien tietojen perusteella. Vertailu on osa ammattikorkeakoulujen tilaamaa osviitta -palvelua. 


Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi