Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK kehittää uutta liiketoimintaa tuulivoimasta yritysten kanssa

KAMK kehittää uutta liiketoimintaa tuulivoimasta yritysten kanssa

29.3.2022 15.20

Kajaanin ammattikorkeakoulussa alkaa ”Kainuu Wind - uutta liiketoimintaa tuulivoimasta” kehittämishanke, jossa vahvistetaan kainuulaisten yritysten valmiuksia osallistua tuulivoiman tuomiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Tuulivoimarakentaminen on voimakkaassa kasvussa Kainuussa, jossa voimaloita on tällä hetkellä 39, mutta määrä moninkertaistuu lähivuosina. Tämä avaa paljon mahdollisuuksia kainuulaisille pk-yrityksille.

”On tärkeää, että yhä useampi kainuulainen pk-yritys pääsee mukaan kasvavaan tuulivoimasektoriin, joka tarjoaa paljon liiketoimintamahdollisuuksia niin suunnittelu-, rakentamis- kuin ylläpitovaiheessa,” toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Matti Sarén. ” Kestävä energiantuotanto, vähähiilisyys ja huoltovarmuus ovat jatkossa entistä tärkeämpiä ovat seikkoja, joihin panostetaan paljon Suomessa ja EU:ssa. Tässä kehityksessä haluamme olla Kainuussa mukana,” Sarén jatkaa.

Hankkeen toimenpiteet jakautuvat kahteen kokonaisuuteen, jossa ensimmäisessä keskitytään aktivoimaan yrityksiä kehittämään tuotteitaan, palveluitaan ja toimintojaan tuulivoimasektorille. Toisessa kokonaisuudessa vahvistetaan kainuulaisten pk-yritysten verkostoja ja hankintaketjuja tuulivoimasektorilla.  Hankkeen tavoite on, että kainuulaisia pk-yrityksiä on lähtenyt voimakkaasti mukaan tuulivoimaliiketoimintaan.

Hanketta rahoittaa Kainuun liitto Euroopan aluerakennerahaston (EAKR) REACT-EU rahoituksesta. Hankkeen omarahoitus koostuu Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun kuntien panostuksista. Hanke kestää 31.8.2023 saakka.

Lisätietoja:
Mikko Keränen
johtaja, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta
mikko.keranen(@)kamk.fi
044 7101 620