Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK käynnistää sopeutusohjelman

KAMK käynnistää sopeutusohjelman

9.1.2019 9.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) käynnistää sopeutusohjelman, jonka osana ovat koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut toiminnan ja talouden tasapainottamiseksi. 

Toiminnallisesti KAMK on edelleen viiden Suomen tuloksellisemman ammattikorkeakoulun joukossa, mutta perusrahoitukseen kohdennetut leikkaukset sekä indeksikorotuksen jäädytys on syönyt toiminnan taloudellisia perusteita. Ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta on leikattu 25 % vuodesta 2012 lukien.

KAMKin vuoden 2018 tulos on yli miljoonan tappiollinen. Vuoden 2019 osalta säästötarve on vähintään 900 tuhatta euroa, joka vastaa 15-20 henkilötyövuoden panosta. Ratkaisuja haetaan myös organisaation toiminnan uudelleenjärjestelyn kautta. Tämä mahdollista säästöjen löytymisen myös muista kustannuksista, jolloin henkilöstövaikutukset voivat jäädä pienemmiksi.

Kyseessä ei ole kertaluonteinen tai tilapäinen alijäämä. Tämän vuoksi KAMK Oy:n hallitus velvoitti rehtorin/toimitusjohtajan käynnistämään yhteistoimintamenettelyn KAMKin talouden pitkäjänteiseksi tasapainottamiseksi. 
Yhteistoimintaneuvottelut luottamusmiesten kanssa käynnistetään 11.1. ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa.

KAMKin varainkeruukampanja jatkuu vuonna 2019 ja tuotto, kuten vuonna 2018, sijoitetaan kehittämisrahastoon, jota ei voida käyttää perustoiminnan rahoitukseen.


Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi