Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK jatkoon Datacloud Awards 2018 -kilpailussa

KAMK jatkoon Datacloud Awards 2018 -kilpailussa

Banneri_800x500_KajaaniUniversityofAppliedSciences.jpg
7.5.2018 13.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on päässyt jatkoon kansainvälisessä Datacloud Awards 2018 –kilpailussa. KAMK kilpailee ”Best Programme for Data Centre Training and Professional Development” –kategoriassa.

Datacloud Awards 2018 –kilpailu juhlistaa datacenter-alalla menestyneitä yrityksiä ja organisaatioita Euroopassa. Kilpailu jakaa vuosittain tunnustusta konesali yritysten ja yhteisöjen uusille innovatiivisille ideoille ja saavutuksille. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään 12.6.2018 Monte Carlossa, Monacossa. Tuomaristo koostuu arvostetuista kansainvälisistä datacenter-alan asiantuntijoista.

Kajaanin ammattikorkeakoulu on usean vuoden ajan kehittänyt perinteistä järjestelmäasiantuntijakoulutusta vastaamaan paremmin konesaliosaamisen laajaa toimikenttää tilaratkaisuista palveluntarjoajaan asti.

Yhteistyössä CSC:n, Funetin sekä muiden paikallisten ja valtakunnallisesti toimivien yritysten kanssa ammattikorkeakoululle on rakennettu ekosysteemiä, jossa yhdistyy viimeisin tieto ja ajantasaisin toimintaympäristö tiedon soveltamiseen käytännössä. Ekosysteemi mahdollistaa nopeiden kokeilujen tekemisen sekä tuotantotasoisten oppimis- ja kehitysympäristöjen käytön palvelujen ja sovellusten pilotoimiseen ennen kaupalliseen tuotantoon siirtämistä.

KAMKin Datacenter ratkaisut –koulutuksen tarjoama opiskeluympäristö on ainutlaatuinen Euroopan mittakaavassa. Käytössä on oma konesali, jota opiskelijat hallinnoivat ja ylläpitävät. Ammattikorkeakoululle on myös hankittu Bullin supertietokone, jonka käyttöönotto koulutuksessa vahvistaa entisestään järjestelmäasiantuntijuuden kehittymistä ja tarjoaa mahdollisuudet palvelujen tarjontaan myös ulkopuolisille. Supertietokone on herättänyt jo valtakunnallista kiinnostusta konesalien kanssa toimivien yritysten keskuudessa.

KAMK osallistui Datacloud Awards 2018 –kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa ja jatkoon pääsy kilpailun koulutuskategoriassa on tervetullut osoitus hyvin tehdystä, pitkäjänteisestä työstä. Tämän osaamisen päälle tullaan jatkossa rakentamaan sekä koulutuksellisia että yrityslähtöisiä ratkaisuita.


Lisätietoja:
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Lehtori Joona Tolonen
p. 044 710 1516
joona.tolonen(at)kamk.fi