Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK ja SuperPark tiivistävät yhteistyötä

KAMK ja SuperPark tiivistävät yhteistyötä

30.5.2018 12.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun, SuperParkin ja VTT:n väki kokoontuivat yhteen kehittämään erilaisia yhteistyömalleja SuperPark Oy:n ja Kajaanin ammattikorkeakoulun välillä. 
 
SuperPark Oy:n 2012 perustettu aktiviteettipuisto, joka on viime vuosina kasvanut voimakkaasti jopa maailman laajuiseksi ilmiöksi. Vastikään Hongkongissa avattu puisto saavutti niin suuren suosion, että se on myyty loppuun useiksi viikoiksi eteenpäin.
SuperParkin ajatus on lähtenyt suuresta huolesta lasten ja nuorten liikkumattomuuteen. Aktiviteettipuiston ajatuksena on ensin pitää hauskaa ja saada liikunta sivutuotteena lasten ja nuorten elämään.  
 
Iltapäivän aikana kerättiin useita ajatuksia liittyen erilaisiin tuotteisiin, opiskelijoiden osaamiseen ja projekteihin liittyen. Opiskelijat antavat paljon SuperParkille, mutta myös yritysmaailmasta opiskelijat saavat erinomaista oppia siitä mitä on esimerkiksi nykyaikainen liikuttaminen ja miten siitä tehdään liiketoimintaa.
 
”SuperPark ja KAMK sopivat hyvin yhteen sekä liikunnallisuuden, että liikuntaan liitetyn pelillisyyden, elämyksellisyyden ja digitaalisuuden osalta”, kertoo koulutuspäällikkö Katri Takala.
 
Workshopin avulla toteutettu iltapäivä tuotti konkreettisia teemoja, joissa tiivistetään yhteistyötä. Näitä teemoja ovat mm. yhteisen tuotekehitysympäristön kehittäminen ja siellä toteutettavat opiskelijaprojektit. Lisäksi yhteistyöllä tähdätään hankkeeseen, jossa yhdistyy elämyksellinen liikunta, digitaalisuus ja tiedon kerääminen ja analysointi.