Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK aloittaa sosionomien koulutuksen

KAMK aloittaa sosionomien koulutuksen

24.7.2020 9.36

Kajaanin ammattikorkeakoulu on hakenut ja saanut luvan aloittaa sosionomien pysyvä koulutus.

”Tämä on erittäin merkittävä uutinen niin Kajaanin ammattikorkeakoululle kuin koko Kainuulle” iloitsee rehtori Matti Sarén. ”Uusi koulutus tarjoaa entistä paremmat valinnanmahdollisuudet opiskella Kainuussa. On tärkeää, että nuorille on monipuoliset koulutusmahdollisuudet.”
 
Kajaanin ammattikorkeakoulun saama koulutusvastuu Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kattaa sosionomin ammattikorkeakoulu ja ylempi ammattikorkeakoulututkinto –koulutukset. Koulutusvastuu takaa myös, että KAMK pystyy tarjoamaan työssä oleville sosiaalialan täydentävää koulutusta sekä toteuttamaan vahvaa sosiaalialan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- toimintaa (TKI). 
 
Kajaanin ammattikorkeakoulussa käynnistyy välittömästi sosionomikoulutuksen käynnistämisvalmistelut. Tätä työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä työelämän, Kainuun Soten, alueen kuntien sekä KAMK:in korkeakoulukumppaneiden kanssa. Tavoitteena on, että ensimmäinen ryhmä aloittaa 2021 syksyllä 40 opiskelijan suuruisena. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto- koulutus on tarkoitus käynnistää 2024.

Sosionomikoulutuksen valmisteluun on osallistunut useita tahoja, jotka kantavat huolta Kainuun osaajapulasta. ”Uusi koulutusvastuu ei ainoastaan mahdollista kouluttaa uusia sosionomeja. Se mahdollistaa myös aikaisemman koulutuksen päivittämisen korkeakoulututkinnoksi sekä tutkimus- ja kehitysyhteistyön tiivistäminen esimerkiksi Kainuun Soten kanssa.” rehtori Sarén tähdentää.
 
Sosionomeille on kasvava tarve väestön ikääntyessä ja osaajien eläköityessä. Sosionomit ovat sosiaalialan ammattilaisia, jotka työskentelevät mm. lasten ja nuorten kasvatuksen tehtävissä, vanhustyössä sekä mielenterveys-, päihde- ja kriisityössä eri ikäisten ihmisten kanssa.

Lisätietoja:
Matti Sarén, rehtori
044-7101 600

Lue lisää opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.