Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Iloa KAMKin virtuaalisesta valmistujaisjuhlasta

Iloa KAMKin virtuaalisesta valmistujaisjuhlasta

29.5.2020 13.30

Kajaanin ammattikorkeakoulun virtuaalista valmistujaisjuhlaa vietettiin perjantaina 29.5.2020. Juhlassa valmistui yhteensä 94 eri alojen opiskelijaa. Juhlassa pääpuhujina ja juontajina toimi Madventures -kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff. 


Virtuaaliseen valmistujaisjuhlaan pystyi verkon kautta osallistumaan kuka tahansa. ”Kevät on ollut meille kaikille poikkeuksellista aikaa. Halusimme haasteellisesta ajasta huolimatta ilahduttaa erityisesti valmistuneita, mutta myös heidän läheisiään sekä kaikkia kainuulaisia yhteisellä valmistujaisjuhlalla”, kertoo rehtori Matti Sarén.


Juhlassa puhuneet Riku ja Tunna antoivat vinkkejä siitä, miten itse ovat onnistuneet tekemään elämäntavastaan ja harrastuksestaan ammatin. He korostivat sitä, että tulevaisuudesta selviävät rohkeat ja sopeutujat.


Juhlassa valmistuvan puheenvuoron piti sairaanhoitajaksi valmistunut Salla Pennanen. Valmistujaisjuhlassa palkittiin kolme opinnäytetyötä ja juhlan musiikkiesityksestä vastasi KAOn konservatorion opiskelija Veera Löhönen.

Opinnäytetyöpalkinnot Kalle Hyvöselle, Jenni Lappalaiselle ja Sanni Vuoriselle
Tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi valmistuneen Kalle Hyvösen työssä tutkittiin hyvin ajankohtaista asiaa: kuluttajamarkkinoilla olevien sähkölaitteiden aiheuttamia häiriöitä kriittisissä sovelluksissa käytettäviin langattomiin tiedonsiirtojärjestelmiin. Työn erityisenä ansiona on, että siinä saadut tulokset ovat merkityksellisiä toimeksiantajayrityksen ja sen asiakkaan lisäksi myös kuluttajien keskuudessa.


Jenni Lappalainen (liikunnanohjaaja, AMK) kehitti opinnäytetyössään toimintamallin liikunnanohjaukseen kahdelle Kainuun lähialueen kunnalle. Työssä korostuu ihmisten hyvinvoinnista huolehtimisen tärkeys sisältäen sekä ravitsemuksen että liikunnan osuuden. 
Työn tuloksena toimeksiantajakunnat ovat kehittäneet omia liikuntaneuvonnan toimintojaan.
Sairaanhoitajan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut Sanni Vuorinen palkittiin opinnäytetyöstä, jonka aiheena oli moniammatillisen viestintäosaamisen kehittäminen teho- ja valvontahoitotyössä. Opinnäytetyö on kokonaisuus, jota voidaan hyödyntää laajemminkin työelämän viestintäosaamisen kehittämisessä.


Kajaanin ammattikorkeakoulusta on valmistunut vuodesta 1995 alkaen yhteensä 7815 opiskelijaa.

Lisätietoja:
Matti Sarén, rehtori
Puh. 044 7101 600
matti.saren(at)kamk.fi