Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Hakuaika uuteen Esports Business –koulutukseen alkaa

Hakuaika uuteen Esports Business –koulutukseen alkaa

esportskuva_studiamessut.jpg
5.1.2018 9.15

Kajaanin ammattikorkeakoulussa (KAMK) syksyllä 2018 alkava englanninkielinen Esports Business –koulutus on ensimmäistä kertaa mukana korkeakoulujen yhteishaussa 9. – 24.1.2018. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. 

”Koulutuksen tavoitteena on tuottaa uuden tutkintokoulutuksen myötä e-urheilun liiketoiminnan ammattilaisia sekä alueelle uutta liiketoimintaa. Esports on voimakkaasti kehittyvä markkinaympäristö, jonka kasvavaan asiantuntijoiden kysyntään pyrimme uuden koulutuksen myötä vastaamaan”, toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun esports –koulutuksesta vastaava Janus Pitkänen. Esports Business – koulutus antaa opiskelijoille valmiudet toimia elektronisen urheilun ympäristössä kansainvälisellä tasolla. ”Koulutus on kokonaan englanninkielinen ja tavoitteena on, että noin puolet opiskelijoista tulee ulkomailta. Emme kouluta pelaajia, vaan elektronisen urheilun liiketoiminnan asiantuntijoita”. 

Esports Business –koulutuksen keskiössä on kansainvälinen liiketoiminta, mutta opintojaksoihin tuodaan e-urheilun näkökanta. Koulutuksesta valmistunut voi toimia esimerkiksi erilaisten e-urheiluun liittyvien projektien ja tapahtumien parissa, valmentajana tai markkinoinnin ammattilaisena. Opiskelijat voivat suuntautua tapahtumajärjestämiseen, pelikehitykseen tai vaikka valmennukseen oman kiinnostuksensa mukaisesti. Esports Business on ainutlaatuinen tutkinto, sillä tällä hetkellä Suomessa eikä myöskään juuri maailmalla, ole vielä tarjolla e-urheilun liiketoimintaan keskittyvää korkea-asteen koulutusta.

KAMK on jo kansainvälisesti tunnettu pelialan koulutuksestaan, ja on nyt myös mukana kehittämässä e-urheilun keskittymää Kajaaniin yhteistyössä Kainuun Prikaatin sekä Vuokatti-Ruka urheiluakatemian kanssa. Kajaanin ammattikorkeakouluun rakennetaan Esports Business -koulutusta varten oma esports-luokka, jossa opiskelijoiden käytössä ovat huipputehokkaat pelitietokoneet. Opiskelijoiden toimintaympäristöä tukevat myös KAMKin ammattilaispelaajille tarjoamat testauspalvelut sekä elektronisen urheilun joukkueille järjestetyt harjoitusleirit. 

Lisätietoja:

Janus Pitkänen, Projektipäällikkö, Esports Business
p. 044 715 7058

Sari Suvela, Suunnittelija, Hakijapalvelut
p. 044 7101 229
 

sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@kamk.fi