Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Expeditus Novus -uratori ja työelämäseminaari kokoavat yhteen opiskelijat ja työelämän edustajat

Expeditus Novus -uratori ja työelämäseminaari kokoavat yhteen opiskelijat ja työelämän edustajat

24.1.2018 13.12

Expeditus Novus -uratori (rekrytointitapahtuma) järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoulun kampuksella, Taito 2:n juhlasalissa keskiviikkona 31.tammikuuta klo 9 - 14. Perinteikäs rekrytointitapahtuma järjestetään jo 11. kerran ja se on kerännyt kokoon ennätysmäärän osallistujia. Paikalle on tulossa 30 näytteilleasettajaa esittelemään toimintaansa ja kontaktoimaan opiskelijoita. Tapahtuman ohjelma jakautuu uratoriin ja työelämäseminaariin.

Rekrytointitapahtuman yhteydessä järjestettävän seminaarin ohjelmassa on inspiroivia yrittäjätarinoita, innovatiivisia kokeiluja, tehokkaita työnhakutyökaluja sekä vuorovaikutusta yritysten ja tulevaisuuden tekijöiden välillä. Seminaarin tavoitteena on innostaa ja inspiroida opiskelijoita urasuunnitteluun ja yrittämiseen sekä samalla muokata myönteinen mielikuva Kainuusta menestystarinoiden maaperänä. Seminaarin keynote-puhujana on Henkka Hyppönen. Muina puhujina SuperPark -konsernin kehitysjohtaja Taneli Sutinen, toimitusjohtaja Jaana Lauri Koreko Oy:stä sekä monia muita kainuulaisia yrittäjiä, jotka kertovat mm. työnhausta, työelämän vaatimuksista sekä yrittäjyydestä. Seminaariluentoja on Taito 2:ssa klo 9 – 15.30 välisenä aikana. Luentoihin voi osallistua oman mielenkiinnon mukaan, mutta Henkka Hyppösen seminaariluennolle ilmoittaudutaan erikseen Kasvua Kainuuseen –valmennus- ja tapahtumakalenterin kautta.

Messusalissa uratotilla yritykset ja yhteisöt esittelevät toimintaansa ja samalla tavoittavat työharjoittelijoita, työntekijöitä sekä opinnäyte- ja projektityöntekijöitä. Messuilla järjestetään myös CV-neuvola ja Urakahvila yhteistyössä Kainuun TE-toimiston kanssa. CV-neuvolaan voi tuoda oman CV:n kommentoitavaksi. Lisäksi CV-neuvolassa voi keskustella mm. työpaikan hakemisesta ja työhaastatteluista. Urakahvilaan voi tulla keskustelemaan mm. yrittäjyydestä, urasuunnittelusta, jatkokoulutuksesta ja tulevaisuudesta. RekryKainuu -hanke esittelee Kainuun työ-, asumis- ja palveluympäristöä.

Tapahtumalla lisätään Kajaanin ammattikorkeakoulun ja yritysten välistä yhteistyötä sekä parannetaan opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia Kainuussa. Rekrytointimessujen pääyhteistyökumppaneina ovat Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon -kuntayhtymä, Osuuskauppa Maakunta, S-pankki, Bittium Wireless Oy sekä Kainuun Liiton ja Kainuun Etu Oy:n RekryKainuu -hanke. Henkka Hyppösen luennon puheenvuoroa mahdollistamassa ovat KAMK:n TKI-Palvelut, Kainuun Etu Oy:n Kasvua Kainuuseen hanke ja Kainuun liiton ja Kainuun Etu Oy:n yhteishanke Rekry Kainuu, AIKOPA sekä AV Kolmio Oy. 

Expeditus Novus -uratori järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoulun ja opiskelijakunta KAMOn yhteistyönä. Rekrytointimessujen toteutuksesta vastaa opiskelijakunta KAMO. Tapahtuma on kaikille avoin eikä yleisöltä peritä pääsymaksua.

Lue lisää tapahtuman sivuilta.

 
Lisätietoja:
projektinjohtaja (KAMO) Pasi Ahoniemi, 044 3250 036 tai pasi.ahoniemi(at)kamk.fi
projektinjohtaja (AIKOPA) Tuula Rajander, 044 710 1518 tai tuula.rajander(at)aikopa.fi