Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Expeditus Novus -uratori ja Avoimet ovet -tapahtuma kokoavat yhteen opiskelijat ja työelämän edustajat

Expeditus Novus -uratori ja Avoimet ovet -tapahtuma kokoavat yhteen opiskelijat ja työelämän edustajat

30.9.2019 15.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) kampuksella järjestetään 8.10.2019 yhtä aikaa kaksi erillistä, toisiaan tukevaa tapahtumaan. KAMKin Avoimet ovet sekä Expeditus Novus -uratori tarjoavat nähtävää ja koettavaa sekä toisen asteen vieraileville oppilaille että kampuksen omille opiskelijoille.

Expeditus Novus
Expeditus Novus -uratori (rekrytointitapahtuma) järjestetään Taito 2:n juhlasalissa tiistaina 8.lokakuuta klo 9.00 - 14.30. Paikalle on tulossa 20 näytteilleasettajaa esittelemään toimintaansa ja kontaktoimaan opiskelijoita. Tapahtuman ohjelma jakautuu uratoriin ja työelämäseminaariin. 

Rekrytointitapahtuman yhteydessä järjestetään seminaari, jonka tavoitteena on innostaa ja inspiroida opiskelijoita urasuunnitteluun ja yrittämiseen sekä samalla muokata myönteinen mielikuva Kainuusta menestystarinoiden maaperänä. Puhujina toimii softayritys Applirent:in toimitusjohtaja Tuomas Niemi, Terrafame Oy:n HR-spesialisti Sirpa Heikkinen, Urasammon työnhakukouluttaja Jaana Lauri, Nuoli ry:n ja Loikka ry:n edustajat sekä SURE ry:n edustaja. He kertovat mm. työnhausta ja työelämän vaatimuksista. Seminaariluentoja on Taito 2:ssa klo 11.00 – 15.00 välisenä aikana.

Tapahtumalla lisätään Kajaanin ammattikorkeakoulun ja yritysten välistä yhteistyötä sekä parannetaan opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia Kainuussa. Rekrytointimessujen pääyhteistyökumppaneina ovat Osaamiskeskus Kainuun Aalto, Oy Eniro Finland Ab Sentraali, Terrafame, Kainuun Sote sekä Bittium.

Avoimet ovet 
Samaan aikaan uratorin kanssa järjestettävässä Avoimet Ovet -tapahtumassa (klo 8.00-15.00) ovat esillä koulutusten lisäksi palvelut ja toiminnot, joita opiskelija kohtaa opiskeluvuosiensa aikana. Koulutusten esittelyt on sijoitettu kolmeen rakennukseen eri puolille kampusta (Taito 1, Taito 2 ja Tieto 2). 
Vierailijat pääsevät tutustumaan eri alojen erikoisuuksiin kuten virtuaaliseen todellisuuteen, robottien toimintaan, pelien tekemiseen, älykkääseen liikuntasaliin sekä Esports Business -opintoihin. Piha-alueelle pystytetään myös Kota, jossa voi tutustua matkailun opiskelijoihin ja kokeilla erilaisia aktiviteetteja ja maistella pieniä herkkuja.

Avoimet ovet -tapahtumaan on kutsuttu opintojensa loppuvaiheessa olevia toisen asteen opiskelijoita Kainuusta, Koillismaalta, Keski-Suomesta, Pohjois-Pohjonmaalta, Pohjois-Karjalasta ja Ylä-Savosta. Paikalle odotetaan yli 1000 kävijää.

Expeditus Novus -uratori ja Avoimet ovet -tapahtuman järjestelyissä keskeisessä roolissa ovat KAMKin opiskelijat ja opiskelijakunta KAMO. Rekrytointimessujen toteutuksesta vastaa opiskelijakunta KAMO.


Lisätietoja Expeditus Novus -uratorista: 
projektinjohtaja (KAMO) Mira Nukari, 044 986 4455 tai mira.nukari(at)kamk.fi

projektipäällikkö (KAMO) Erkki Roivainen, 040 931 4181 tai erkkiroivainen(at)kamk.fi.

Lisätietoja Avoimet ovet -tapahtumasta:
Opintoasiainpäällikkö Airi Meriläinen, 044 7101 618 tai airi.merilainen(at)kamk.fi