Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Ensimmäiselle Yrityskiihdyttämön yritykselle 35 000 euroa rahoitusta

Ensimmäiselle Yrityskiihdyttämön yritykselle 35 000 euroa rahoitusta

pojat.jpgOlli Kähkönen ja Aleksi Moilanen
23.10.2018 11.01

Kajaanin ammattikorkeakoulun Yrityskiihdyttämössä perustettu yritys Prodevium Oy on saanut Kainuun ELY-keskukselta 35 000 euroa yrityksen perustamistukea. 

Hiljaittain perustettu Prodevium Oy on opiskelijoiden perustama ohjelmisto- ja laitekehitysyritys, joka kehittää ratkaisuja yritysten tai yksityisten erilaisiin ongelmiin. Yritys sai alkunsa yhteisten opiskeluprojektien kautta ja etenee nyt vauhdilla eteenpäin.

Tähän mennessä yrityksen perustajat Olli Kähkönen, Aleksi Moilanen ja Julius Lesonen ovat jo kehittäneet mm. biokaasulaitoksen etähallintaratkaisuja.
 ” Esimerkiksi biokaasulaitoksella laitteiston hallinto on aikaa vievää puuhaa, toteuttamamme laitteiston avulla laitoksen etähallinta- ja valvonta onnistuu vaikka mobiililaitteella”, kertoo Aleksi Moilanen.
Lisäksi he ovat toteuttaneet Escape Roomille laiteratkaisuja toiminnan automatisointiin sekä sensoritekniikkaan ratkaisuja.

Yrityskiihdyttämötoiminta on yrittäjien mielestä erittäin hyvä ja toimiva konsepti. 
” Tämän avulla olemme saaneet toimitilat sekä parhaan mahdollisen rahoitusneuvonnan ja laajasti kattavat yri-tyspalvelut”, kertoo Olli Kähkönen.

Kesällä 2018 perustettu Yrityskiihdyttämö tukee opiskelijoiden aloittavia sekä toimivia yrityksiä auttaen niitä rahoitukseen, yrityksen perustamiseen tai kaikissa liiketoimintaan liittyvissä asioissa kaikilla KAMKin  ydintoiminta-alueilla. 


Lisätietoja:
Susanne Mulbah
p. 044 715 7063
susanne.mulbah@kamk.fi