Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Ainutlaatuinen e-urheiluturnaus - yksi Suomen suurimmista CS:GO -turnauksista Vuokatissa

Ainutlaatuinen e-urheiluturnaus - yksi Suomen suurimmista CS:GO -turnauksista Vuokatissa

5.7.2017 12.00

 
Vuokatissa järjestetään kolmipäiväinen e-urheiluturnaus 7.–9.7.2017. Turnaus on yksi suurimmista, joita elektronisen urheilun piirissä järjestetään Suomessa. Turnauksessa pelataan CS:GO -peliä (Counter Strike: Global Offensive) ja osallistujajoukkueita on tulossa niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Turnauksen päättyessä kolmen parhaan kesken jaetaan 10 000 euron suuruinen palkintopotti, josta voittajajoukkue tienaa 6000 euroa. Yleisö pääsee katsomaan CS:GO e-urheiluturnausta paikanpäälle Break Sokos Hotel Vuokattiin ilmaiseksi. Paikkojen määrä on rajallinen, joten katsojilta pyydetään ennakkorekisteröitymistä. Turnausta voi seurata myös netissä: http://nordicesports.academy/?site=1&page=55. Turnauksen palkintojenjako alkaa sunnuntaina 9.7. hotellin auditoriossa klo 13.30. Aikataulu voi muuttua jonkin verran finaalipelien kestosta johtuen.

CS:GO e-urheiluturnaus on osa Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian järjestämää e-urheilun (eSports) kesäkoulua, joka on järjestetty Kajaanissa 12.6.–6.7.2017. Suomen ensimmäinen Nordic eSports Academy Bootcamp on AMK-tasoinen opintojakso, jonka suoritettuaan opiskelija saa 10 opintopistettä. Bootcampille on voinut osallistua joko yksin tai yhdessä oman joukkueen kanssa. Leiri ja sen aikana tapahtuva opetus ja valmennus ovat jakaantuneet viiteen osa-alueeseen: henkiseen valmennukseen, pelaajatestaukseen, fyysisiin harjoituksiin, e-urheiluun liittyvään liiketoimintaan sekä pelaamisen valmennukseen ja harjoituksiin. CS:GO e-urheiluturnaukseen osallistuu yhteensä 16 joukkuetta, joista kahdeksan pääsee mukaan kesäkoulussa järjestettyjen karsintojen kautta ja kahdeksan on kutsuttu turnaukseen erikseen mukaan.

Lisätietoja turnauksesta: http://nordicesports.academy/csgotournament
Katsojien rekisteröityminen: http://nordicesports.academy/spectate

Lisätietoja:

Niklas Pehkonen   
Projektipäällikkö, eUrho-hanke   
Kajaanin ammattikorkeakoulu  
niklas.pehkonen(at)kamk.fi, p. 044 715 7097 

Kati Haverinen
Projektipäällikkö, eSports Center -hanke
Kajaanin ammattikorkeakoulu
kati.haverinen(at)kamk.fi, p. 044 715 7033

Nordic eSports Academy ja turnaus ovat osa Kajaanin ammattikorkeakoulun, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Sotkamon kunnan organisoimia Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen sekä Kainuun liiton rahoittamia eSports Center -ESR-hanketta ja eUrho -EAKR-hanketta, joissa kehitetään e-urheiluleirityksiä, e-urheiluakatemiatoimintaa ja e-urheilun testauspalveluita Kainuussa ja rakennetaan alueelle pysyvää e-urheilun koulutusta ja -keskusta sekä valmennus- ja leiritystoimintaa. Myös Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry. on vahvasti toiminnassa mukana.

Elektroninen urheilu (e-urheilu, eSports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpa- ja harrasteurheilua. E-urheilu on alkanut vallata alaa 2000-luvun alusta lähtien ja se on yksi Suomen nopeimmin kasvavista huippu-urheilulajeista ja jo nyt luonteva osa monen nuoren arkea. Pelaajamäärän odotetaan kasvavan nopeasti jopa satoihin miljooniin ympäri maailman. Lajin kasvu on ollut erittäin nopeaa ja Suomessa ei ole pystytty lainkaan reagoimaan koulutustarpeeseen. Lajin laajuudesta kertoo se, että turnauksia seuraavat maailmalla parhaimmillaan miljoonat katsojat.