Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Äänestä ja voita! Kajaanin ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin äänestäminen käynnistyy

Äänestä ja voita! Kajaanin ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin äänestäminen käynnistyy

16.11.2021 13.11

Ehdokkaina Vimpelinlammen ja Lohtajan torialueen kehittämisprojektit

Kajaanissa on käynnistynyt ensimmäistä kertaa osallistuvan budjetoinnin kokeilu, jossa asukkaat saavat päättää, miten kaupungin rahaa käytetään asuinalueiden kehittämiseen ja asukkaiden hyvinvoinnin parantamiseen.
Kajaanilaiset voivat äänestää 15.11.2021 alkaen siitä, minkä alueellisen kehittämisprojektin he haluavat toteutuvan. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneen projektin, mikäli rahoitukseen saadaan myönteinen päätös vuoden 2022 talousarvioon.

Jatkoon päässeet kaksi ehdokasta ovat Vimpelinlammen ja Pieni-Vimpelin kehittämisprojekti sekä Lohtajan torialueen kehittämisprojekti. Asukkaiden suunnittelemiin kehittämisprojekteihin pääsee tutustumaan osoitteessa www.kajaani.fi/osallistuvabudjetointi. Sivulla voi osallistua kilpailuun äänestämällä omaa suosikkia kahdesta vaihtoehdosta. Äänestysaika on 15.11.–5.12.2021.

Äänestyksen yhteydessä voi osallistua arvontaan, jossa palkintoina on kaksi sarjaranneketta Vesiliikuntakeskus Kaukaveteen, viisi vapaalippua Kajaanin kaupunginteatteriin sekä I ❤ Kajaani -tuotteita.

Osallistuvaa budjetointia Kajaanissa pilotoivat Kajaanin kaupunki ja PORE Porukalla parempaan -ESR-hanke. Pilotti kohdistetaan hankkeen toiminta-alueelle Lohtajan, Ketun ja Huuhkajanvaaran kaupunginosiin. Äänestykseen päässeet kohteet on suunniteltu ja valittu yhdessä Lohtajan, Ketun ja Huuhkajanvaaran asukkaiden kanssa. PORE on Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kajaanin kaupungin sekä DIAK-ammattikorkeakoulun yhteishanke.

Pore-hanke esittelee vaihtoehtoja K-Market Lohtajan edustalla 18.11. klo 15–17 ja K-Market Reissumiehen pihalla 30.11. klo 15–17

Lisätietoja:
Sanna Heinonen
projektipäällikkö
PORE – Porukalla parempaan -hanke
040 626 4182
sanna.heinonen@kamk.fi

Anne Miettinen
projektikoordinaattori
PORE – Porukalla parempaan -hanke
050 408 1103
anne.miettinen@diak.fi

Tuija Aarnio
Hallintojohtaja
Kajaanin kaupunki
044 710 0216 
tuija.aarnio@kajaani.fi