Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKissa juhlittiin valmistuneita virtuaalisessa juhlassa

KAMKissa juhlittiin valmistuneita virtuaalisessa juhlassa

17.12.2021 13.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun virtuaalista valmistujaisjuhlaa vietettiin perjantaina 17.12.2021 Juhlassa valmistui yhteensä 104 eri alojen opiskelijaa. Juhlassa juontajina toimivat KAMKin Master Schoolin opettajat Päivi Karhu ja Perttu Huusko.

Tänä jouluna juhlassa korostui kainuulaisuus ja opiskelijoiden tarinat.
”Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuu osaajia usealta eri alalta. Jokaisen tarina on yksilöllinen ja jokainen kulkee oman polkunsa. Me yhdessä mahdollistamme erilaiset polut kasvaa omaan asiantuntijuuteen. Juhlistimme tänään kaikkien opiskelijoidemme kovan työn tulosta. Opiskelijamme ovat oppineet, opiskelleet ja kasvaneet asiantuntijoiksi näinä poikkeuksellisina aikoina", kertoo rehtori Matti Sarén

Juhlan pääpuhuja näyttelijä ja Kajaanin runoviikon taiteellinen johtaja Kati Outinen toi tervehdyksen valmistuville opiskelijoille ja antoi puheessaan ajateltavaa elinikäisestä oppimisesta, ihmisten välisestä yhteydestä, auttamisesta sekä jatkuvasti muuttuvasti maailmasta.

Juhlassa valmistuvan puheenvuoron piti Liiketalouden englanninkielisestä ylemmästä AMK -koulutuksesta valmistunut Tommi Kaiponen. Valmistujaisjuhlassa palkittiin kolme opinnäytetyötä ja juhlan musiikillisesta yllätyksestä vastasi kainuulaislähtöinen artisti Suvi Eevi Karhu. Hän esitti juhlassa kappaleen Jäähelmiä.

Opinnäytetyöpalkinnot Natalia Denisovalle, Ira Liuskille ja Jani Souranderille

Natalia Denisovan (tradenomi YAMK) opinnäytetyö aihe ” Hallinto-osaamisen kehittäminen kuntaorganisaatiossa” on erityisen ajankohtainen. Denisova on käyttänyt työssään harvemmin käytettyä ja enemmän osaamista vaativaa tutkimusmenetelmää, pehmeää systeemianalyysia. Opinnäytetyö on teorian laajuuden ja tutkimuksen systemaattisen toteutuksen osalta poikkeuksellisen tasokas, ja on hyvä esimerkki siitä, miten ammattikorkeakoulun opinnäytetyön avulla voidaan kehittää kuntatyöyhteisöä ja laajempaa toiminta-aluetta.

Ira Liuskin (Tradenomi AMK) opinnäytetyö Analyysit Kainuun Liikunnan strategiatyön perustana - osallistavalla analyysityöskentelyllä kohti kunnon tekemistä. Ira Liuski on onnistunut opinnäytetyössää ansiokkaasti osallistamaan organisaation jäseniä strategiatyöhön, mikä on strategian viestinnän ja toteuttamisen näkökulmasta ensiarvoisen tärkeää ja haastavaa. Opinnäytetyö on huolellisesti ja laadukkaasti tehty laaja kokonaisuus. Opinnäytetyö on kokonaisuudessaan ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyön tasoinen.

Jani Souranderin (Tradenomi AMK, tietojenkäsittely) opinnäytetyössä kehitettiin suurten datamäärien hallintaa. Opinnäytetyön taustalla on Polar Electro Oy:n tietovarastouudistus, jota opinnäytetyön tekijä on ollut toteuttamassa. Opinnäytetyö on myös hyvä esimerkki siitä, miten Kajaanin ammattikorkeakoulussa tehtäville opinnäytetöille on tarvetta laajemminkin Suomessa.

Lisätietoja:
Matti Sarén, rehtori
Puh. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi