Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Haku liikuntateknologian koulutuspolkuun urheilijoille aukeaa huhtikuun alussa

Haku liikuntateknologian koulutuspolkuun urheilijoille aukeaa huhtikuun alussa

23.3.2020 8.56

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) ja Jyväskylän yliopiston (JYU) Vuokatin liikuntateknologian yksikön yhteistyönä on rakennettu liikuntateknologian koulutuspolkua urheilijoille, joka tarjoaa opiskelun ja urheilun kaksoisuran mahdollistavan joustavan opiskelun Kainuussa.

Urheilijoiden on mahdollista yhdistää opinnot ja urheilu-ura uudessa liikuntateknologian koulutuspolussa Kainussa.

Hanke toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämällä ESR-rahoituksella, opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä erityisavustuksella sekä toteuttajien omarahoituksella. Erillishaku koulutukseen toteutetaan opintopolussa www.opintopolku.fi 1.4.2020–15.4.2020.

Liikuntateknologian koulutuspolku urheilijoille yhdistää kahden korkeakoulun voimat. Yhdellä hakemuksella urheilijaopiskelija hakee suorittamaan sekä insinöörin tai tradenomin - (AMK) että liikuntatieteiden maisterin tutkintoja tavoitteellisen seitsemän vuoden kestoisen opiskelun aikana. Urheilijaopiskelija saa opinto-oikeuden KAMKin insinööri-/tradenomiopintoihin ja JYU:n liikuntatieteiden (liikuntateknologia) maisteriopintoihin.

KAMKin insinööri-/tradenomiopintojen opinto-oikeus (tieto- ja viestintätekniikka, konetekniikka, rakennustekniikka sekä tietojenkäsittely) astuu voimaan syksyllä 2020 kaikille valituille opiskelijoille. Kun opiskelija on suorittanut alemmasta tutkinnosta 30 op ja tehnyt henkilökohtaisen opintosuunnitelman, hän saa erillisen opinto-oikeuden JYU:lta suorittaakseen liikuntateknologian perusopintoja liikuntateknologian yksikössä Vuokatissa. Varsinainen opinto-oikeus maisterikoulutuksen opintoihin (biomekaniikka, liikuntafysiologia, valmennus- ja testausoppi) astuu voimaan, kun alempi AMK-tutkinto on suoritettu.

Koulutuspolku mahdollistaa Kainuussa korkealaatuisen opiskelun ja huippuolosuhteet harjoitteluun. Urheilijaopiskelijoille tarjotaan henkilökohtaista opinto-ohjausta ja joustavia suoritustapoja sekä mahdollisuus aloittaa liikuntatieteiden opinnot insinööri- tai tradenomiopintojen ohessa. Urheilija-opiskelijalla on lisäksi mahdollista liittyä Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan ja saada myös huipputason valmennusta ja tukea urheiluun.

- Tämä on erinomainen ja pitkään kaivattu avaus suomalaisen huippu-urheilun näkökulmasta. Olympiakomitea on vahvasti tukemassa liikuntateknologian koulutuspolkua, sillä se tuo Vuokatti-Rukan alueen huippuolosuhteissa valmentautuville urheilijoille uusia mahdollisuuksia rakentaa toimivaa kaksoisuraa myös toisen asteen opintojen jälkeen, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoo.

Lisätietoja: www.liikuntateknologia.fi ja www.opintopolku.fi ”liikuntateknologian koulutuspolku urheilijoille” 

Yhteyshenkilöt
Hankkeen vastuullinen johtaja professori Vesa Linnamo, Vuokatin liikuntateknologian yksikkö, JYU, 040 504 4800, vesa.linnamo(@)jyu.fi 
Projektipäällikkö Ritva Taipale, Vuokatin liikuntateknologian yksikkö, JYU, 040 662 1330, ritva.s.taipale(@)jyu.fi 
Koulutusjohtaja Jari Kähkönen, Teknologia-osaamisalue, Kajaanin AMK, 044 7101 303, jari.kahkonen@kamk.fi 
Projektikoordinaattori Jenni Kitti, Teknologia-osaamisalue, Kajaanin AMK, 044 7101 114, jenni.kitti(@)kamk.fi