Opintojakson toteutus

Toteuta opintojakso suunnitelmiesi mukaan. Ilmoita koulutusalasi opintosihteerille opintojaksolle osallistuvien opiskelijoiden nimet, jotta hän voi kiinnittää opiskelijat Asioon.

Älä unohda palautetta ja vuorovaikutusta. Niiden tärkeys korostuu virtuaaliopinnoissa.

Sähköisten viestimien maailmassa on totuttu reaaliaikaiseen viestimiseen ja palvelemiseen. Opettaja ei kuitenkaan voi päivystää 24 tuntia koneen ääressä. Opiskelijoille on tärkeää, että ilmoitat, milloin olet tavoitettavissa virtuaalisesti. Tällöin opiskelija ei tunne itseään heitteille jätetyksi, vaikkei heti saisikaan vastausta viestiinsä.

Ota yhteyttä atk helpdeskiin hyvissä ajoin ennen opintojakson aloittamista. Siellä luodaan opiskelijoille käyttäjätunnukset ja salasanat. Tunnukset ja salasanat voidaan toimittaa joko sähköpostilla opettajalle tai antaa opiskelijoille henkilökohtaisesti perehdyttämiskoulutuksessa. Sovi hyvissä ajoin helpdeskin kanssa oppimisalustan perehdytys opiskelijoille, mikäli perehdytyskoulutus on heille tarpeen. Opintojen aikana sekä opiskelijoilla että opettajalla on käytössä helpdesk- tuki.

Verkko-opetusympäristön käyttäjätunnus on ns. globaalitunnus, eli käyttäjä pääsee kirjautumaan samalla tunnuksella ja salasanalla jokaiselle saman oppimisalustan opintojaksolle, jolle hänellä on oikeus osallistua.

Hyväksi todettu käytäntö on se, että ennen virtuaaliopintojen aloitusta opettaja pitää oppimisalustan perehtymiskoulutuksen.

Materiaali saattaa vaatia päivittämistä opintojakson aikana. Materiaalin päivittäminen tehdään omalla koneella, ja sen jälkeen materiaali siirretään oppimisalustalle siten, että korvataan entinen versio uudella versiolla.

Toimita opintojakson jälkeen materiaali helpdeskiiin joka varastoi materiaalisi.

Arvioi opintosuoritukset ja lisää opintojaksoarvosanat ASIOon.