Etusivu / fi / eOpettaja

Tervetuloa eOpettajaan

 

eOpettaja on verkko-ohjeistus, jonka tarkoituksena on ohjata sinua suunnitelmalliseen ja järjestelmälliseen virtuaaliopintojen tuotantoprosessiin. Prosessissa laatutekijät on huomioitu ja varmistettu. eOpettaja esittelee sinulle Kajaanin ammattikorkeakoulun virtuaaliopintojen tuotantoprosessin. Se tarjoaa suuntaviivoja tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen oppimisessa ja opetuksessa.Voit soveltuvin osin käyttää sitä myös hyödyntäessäsi tietotekniikkaa lähiopetuksen tukena. 

eOpettaja koostuu viidestä eri osiosta. Verkko ja oppiminen -osiossa esitellään lyhyesti virtuaaliopetuksen pedagogisia lähtökohtia ja annetaan lisälukemisvinkkejä. Virtuaaliopetuksen tuotantoprosessi on jaettu kolmeen eri osioon: Ideointi ja suunnittelu, Tuottaminen ja testaus sekä Toteutus, arviointi ja jatkokehitys. Näissä osioissa esitellään prosessin vaiheet tarkemmin. Jokaisen tuotantoprosessin vaiheen loppuun on koottu Tarkistuslista, jonka avulla voit arvioida omaa työskentelyä ja sen laatua. Työkalut–osioon on koottu keskeiset virtuaaliopetuksen tuotantoprosessissa käytettävät työkalut.

eOpettajan rinnalle on tuotettu eOpiskelija, jota voit hyödyntää tukimateriaalina ja perehtymismateriaalina virtuaaliopetukseen.

Materiaaliin on koottu verkkopedagogiikkaan, virtuaaliopetukseen ja sisällön suunnitteluun liittyvää tukimateriaalia ja linkkejä.

Ohjeistuksen on tehnyt Esa Niiranen ja Saija Nyström