Etusivu / fi / Palvelut työelämälle / Liiketoiminnan kehittämispalvelut / PK-yritysten työelämäaktivaattorit

PK-yritysten työelämäaktivaattorit

Työelämäaktivaattorit Kainuussa ja Koillismaalla oppimisen ekosysteemin rakentajina- hanke, tuttavallisemmin ”Työelämäaktivaattorit”, edistää erityisesti KAMK:n opiskelijoiden sijoittumista ja sitoutumista alueen yrityksiin. Lisäksi kohdistetaan huomio jatkuvan oppimisen toteutumiseen työpaikoilla ja sen tukemiseen.  
Hanke on tarkoitettu kaikille alueen yrityksille, joilla on halua ja tarvetta löytää uusia osaajia, kouluttautua ja kehittää toimintaansa.  

Työelämäaktivaattorit tekevät hankkeen aikana yrityskäyntejä, joiden aikana keskustellaan  

  • yrityksen työvoimatarpeesta ja pyritään lisäämään opiskelijoiden sijoittumista yritykseen harjoittelijoiksi, opinnäytetyön tekijöiksi tai työntekijöiksi 
  • yrityksen koulutus- ja osaamistarpeista ja etsitään niihin ratkaisuvaihtoehtoja 
  • yrityksen kehittämistarpeista tuote- ja palvelukehityksen osalta ja etsitään niihin ratkaisuja  

Kaikille hankkeeseen osallistuville yrityksille laaditaan juuri heidän tarpeitaan palveleva ”tiekartta”, joka sisältää toimenpide-ehdotuksia osaamisen kehittämiseen ja osaajien löytymiseen ja saamiseen. Hanke on Suomen Itsenäisyyden rahaston, eli SITRAn rahoittama ja sen palvelut ovat yrityksille maksuttomia.  
Työelämäaktivaattorit- hanke on yksi kahdeksasta Sitran rahoittamasta hankkeesta, jotka pilotoivat uutta osaamisjärjestelmää eri puolilla Suomea. Niissä kehitetään verkottunutta yhdessä oppimista, osaamisen uudistumista ja innovaatioiden syntymistä. Lisätietoa Sitran Osaamisen aika -projektista. 


Hankkeesta vastaavat Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Koillismaan kehittämisyhtiö Naturpolis Oy.  
Hankeaika on 1.6.-31.12.2021. 

Yrittäjä!  

Miksi osallistua? 
Osallistumalla hankkeeseen saat siis käyttöösi työelämäaktivaattoreiden kautta yhteyden uusiin osaajiin, vinkkejä jatkuvaan oppimiseen yrityksessäsi sekä toiminnan kehittämiseen tuote- ja palvelukehityksen osalta. 

Mitä se maksaa? 
Ei mitään, vaan palvelu on maksutonta. 

Miten osallistun? 
Ota yhteys meihin, niin kerromme lisää. 
 
Lisätietoja:
TKI-johtaja Mikko Keränen 
 044 7101 620  
 
Työelämäaktivaattorit 
Saara Uusiheimala Anna-Reetta Leinonen  
040 483 9875 040 153 1450