Mentorointiohjelma naisyrittäjille

Haluatko saada rinnallesi jonkun toisen yrittäjänaisen jakamaan kokemuksia, mielipiteitä, oppeja ja näkökulmia omiesi rinnalle? Haluaisitko tekemiseen suunnan ja varmuutta siihen, että teet juuri oikeita asioita?  

 

Koodeja naisyrittäjyyteen -hanke tarjoaa vuodelle 2023 Kainuun alueella toimiville naisyrittäjille KANNUSTAMO Mentorointiohjelman, jossa naisyrittäjät voivat jakaa kokemuksiaan ja saada vahvistusta omille ideoilleen ja ajatuksilleen.  

Ohjelma käynnistyihelmikuussa 2023 ja mukana on 10 paria huikeita naisyrittäjiä <3 

Jos et ehtinyt hakemaan mukaan ohjelmaan ja haluaisit silti mentorin vierellesi, sinun on edelleen mahdollista hakea mukaan! Hanke yhdistää myös yksittäisiä mentorointipareja. 


Mentoroinnin avulla pääset kirkastamaan omaa juttuasi, hakemaan uusia näkökulmia ja kuulemaan toisen kokemuksista niistä oppiaksesi. Mentorointia voi hyödyntää yrityksen näkökulmasta mm. näissä asioissa: 

  • toiminnan suunnittelu ja kehittäminen
  • liiketoimintasuunnitelma
  • liikeidean kirkastaminen
  • markkinointi
  • hinnoittelu
  • rekrytointi
  • markkina- ja kilpailija-analyysi

 

Sinua yrittäjää mentori voi auttaa löytämään vastauksia mm. näihin kysymyksiin: 

  • Missä olen hyvä? Miten kehittyisin paremmaksi itselleni tärkeissä asioissa?
  • Miten ehdin tehdä tämän kaiken?
  • Miten saan omat rahat riittämään? 
  • Miten elän itseni näköistä elämää?

 

Kiinnostuitko? Hae mukaan täyttämällä hakulomake: https://link.webropol.com/s/HakulomakeMentorointiin

 

Kuinka mentorointiohjelma käytännössä toimii?
1. Tutustu ohjeisiin ja tapoihimme toimia

Mentorointiohjelma lähtee liikenteeseen naisyrittäjän tarpeesta kehittää omaa ja/tai yrityksensä toimintaa. Mentoroinnin tavoitteena on kannustaa, rohkaista ja tukea toista yrittäjää. Jotta tämä toteutuu. Mentoroinnista ei synny kustannuksia mentoroitavalle ja mentorointi on mahdollista lopettaa heti, jos ja kun jompikumpi osapuolista niin haluaa. Keskusteluiden päättymisestä on ilmoitettava hankkeelle. 
 

2. Täytä hakulomake  

Mentorointiohjelma sopii sinulle, jos haluat:

  • toisen naisyrittäjän jakamaan kokemuksia
  • lisää suunnitelmallisuutta, selkeyttä ja tavoitteellisuutta omaan toimintaasi
  • jonkun, joka vie sinua kohti tavoitteitasi positiivisella otteella
  • näkökulmaa ja näkemystä siitä, että teet oikeita asioita
  • yhdistää yrityksesi katkenneen punaisen langan

 

3. Odota yhteydenottoamme 

Käymme kaikki hakemukset läpi ja muodostamme mentorointipareja, jotka molemmat osapuolet saavat hyväksyä. 

Hyväksymisen jälkeen pareille toimitetaan materiaaleja mentoroinnista, sen toteuttamisen vaihtoehdoista sekä toistensa yhteystiedot. Materiaalien avulla voitte hahmotella oman keskustelun etenemistä ja hakea virikkeitä, mutta saatte edetä keskusteluissa vapaamuotoisesti.  
 

4. Keskustelut voivat alkaa! 

Mentori ja mentoroitava sopivat keskenään ensimmäisen tapaamisen. Ensimmäisessä tapaamisessa tehdään alkukartoitusta mentoroitavan tilanteesta, sovitaan yhteiset toimintatavat, tapaamisten jaksotuksen ja määrän, viestinnänvälineet yms. Saat meiltä kattavat ohjeet molempiin rooleihin, joten pääsette luontevasti käyntiin mentoroinnissa. 

Ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena on pysähtyä mentoroitavan ja hänen liiketoimintansa äärelle ja selvittää, mitkä ovat tämän hetken suurimmat haasteet. Haasteiden määrittelyn avulla saadaan näkemys siitä, mitä tulevaisuudessa halutaan saavuttaa. 

Olemme luonnollisesti kiinnostuneita siitä, miten keskustelut ovat käynnistyneet ja edenneet. Tulemme keräämään teiltä palautetta mentoroinnista, mutta keskustelujen sisältö pysyy täysin mentoriparilla.   

  


Lisätietoja mentoriohjelmasta:
Projektipäällikkö
Johanna Takanen

puh. 044 7101 127
johanna.takanen(at)kamk.fi 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Pidetyt tilaisuudet:

Mentorointi-aamupäivä 27.4.2021

Iltapäivän teemana on Itsensä johtaminen ja tilaisuuden alustaa Hanna Kemppainen Kajaanin ammattikorkeakoululta. Mitä itsensä johtaminen on ja mitä työkaluja sen avuksi voidaan soveltaa? 

Mentorointi-aamupäivän tavoitteena on käydä keskustelua alueen toisten naisyrittäjien kanssa ja jakaa omia kokemuksia ja hyvinvointia tukevia vinkkejä teemaan liittyen. Verkostoitumiselle, keskustelulle ja kokemusten jakamiselle on tilaa tässä lämminhenkisessä tilaisuudessa Hannan lempeän ja eteenpäin vievän otteen avulla. 

Myyntitaitojen viritysaamu 29.9.2021

Myyntitaitojen viritysaamu on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjille suunnattu tilaisuus, jossa tätä ajatusta ja teemaa pääsee syventämään.

Tilaisuus alkaa naisyrittäjien paneelikeskustelulla aiheesta "Miten myynnin tekijä ratkaisee kaupan lopputuloksen?"
Paneelikeskustelu kestää noin puolisen tuntia. Keskustelua ohjaa KAMKin Hanna Kemppainen.

Keskustelussa käydään läpi seuraavia teemoja:
Mikä tekee hyvän myynnin tekijän? 
Miten myynnin tekijän oma hyvinvointi liittyy myyntituloksiin? 
Miten hyväksi myynnin tekijäksi voi kehittyä? 
Miten hyvä myyntikokemus rakentuu asiakkaan ja/tai myynnin tekijän näkökulmasta?

Panelisteina ovat:
Minna Åman-Toivio, MedKit Oy
Marisanna Jarva, Kotomo Oy
Anne Rumpunen, Uuteen huomiseen
Henna Karlsson, Prometec Oy
Pia Haapalainen, Sun Kiinteistöt Oy
Pirjo Kähkönen, Intotalo Oy

Paneelin jälkeen tilaisuutta jatketaan osallistujien kanssa Hannan johdolla.

Hyvinvoinnin aamutilaisuus 24.11.2021

Naisyrittäjän palautuminen ja oman hyvinvoinnin tukeminen!

24.11. 8.30–10 järjestetään Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjien hyvinvoinnin aamutilaisuus, jossa pureudutaan palautumiseen sekä oman hyvinvoinnin tukemiseen! Tilaisuudessa saat helppoja käytännön vinkkejä sekä työkaluja siihen, kuinka voit arjessa hyödyntää oman kehon ja mielen kuuntelemista oman hyvinvointisi edistämiseen. Lisäksi pääset perehtymään mm. Firstbeat-hyvinvointimittauksesta saataviin tuloksiin, tulosten taustalla oleviin tekijöihin ja niiden yhteydestä hyvinvointiin.

Tilaisuuden vetää KAMKin Hanna Kemppainen ja tilaisuuden asiantuntijana on KM Kirsi Huotari Right On Me:stä.

Mentorointiohjelma Kannustamo 2022
Mentorointiohjelma Kannustamo toteutettiin ensimmäisen kerran vuoden 2022 aikana. Ohjelma toteutettiin Kainuun, Koillismaan ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjille, ja mukana oli yhteensä 14 paria alueelta. Kaksi mukana olleista mentoreista toimi muilla alueilla. Ohjelma alkoi tammikuussa 2022 päättyen syyskuuhun 2022. Tänä aikana järjestettiin 3 yhteistilaisuutta, erillisiä sparraustilaisuuksia niin mentoreille kuin mentoroitaville sekä parien välisiä keskusteluja keskimäärin 5–7 kappaletta. Ohjelmasta saatiin hyvää palautetta ja osallistujien kehitysehdotukset on otettu huomioon vuoden 2023 mentorointiohjelman suunnittelussa. Mentorointi on oivallinen väline yrittäjille oman toiminnan kehittämiseen!
Mentorointiohjelma Kannustamo 2023

Koodeja naisyrittäjyyteen -hanke tarjoaa vuodelle 2023 Kainuun alueella toimiville naisyrittäjille KANNUSTAMO Mentorointiohjelman, jossa naisyrittäjät voivat jakaa kokemuksiaan ja saada vahvistusta omille ideoilleen ja ajatuksilleen.  
Mentoroinnin avulla pääset kirkastamaan omaa juttuasi, hakemaan uusia näkökulmia ja kuulemaan toisen kokemuksista niistä oppiaksesi. 

KANNUSTAMO Mentorointiohjelmassa toinen naisyrittäjä auttaa toista naisyrittäjää kehittämään omaa toimintaansa. 
KANNUSTAMO on Kainuun alueella toimiville naisyrittäjille suunnattu mentorointiohjelma, joka on tehty tukemaan alueellista naisyrittäjyyttä sekä mahdollistamaan verkostoitumista. Mentorointiohjelma sisältää yhteisiä tilaisuuksia, kahdenkeskisiä mentorointitapaamisia, tietoa ja työkaluja. Verkostoituminen osallistujien kesken on merkittävä osa ohjelman kokonaisuutta. 
Mentorointiohjelma alkaa helmikuussa 2023 ja kestää noin 8 kk eteenpäin. Mentorointiohjelmaan kuuluu 6–8 tapaamista oman mentoriparin kanssa sekä 3 yhteistilaisuutta. Mentorointiohjelma toteutetaan Kainuun naisyrittäjille (ei toimialarajoituksia), mutta mentori voi toimia myös muulla alueella. Mentoroinnin toteutuksessa hyödynnetään etävälineitä.