Mentorointiohjelma

Haluatko saada rinnallesi jonkun toisen yrittäjänaisen jakamaan kokemuksia, mielipiteitä, oppeja ja näkökulmia omiesi rinnalle? Haluaisitko tekemiseen suunnan ja varmuutta siihen, että teet juuri oikeita asioita?

Koodeja naisyrittäjyyteen -hanke tarjoaa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjille mentorointiohjelman, jossa naisyrittäjät voivat jakaa kokemuksiaan ja saada vahvistusta omille ideoilleen ja ajatuksilleen.  

Koodeja Naisyrittäjyyteen hankkeen aikana järjestetään mentorointi-iltamia/-iltapäiviä noin 3 kertaa vuoden aikana. Jokaisella kerralla on oma teemansa, jonka kautta vertaismentoroinnin menetelmin keskustellaan Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjien kanssa. Toivottavasti syksyllä 2021 tilaisuudet voidaan järjestää livenä. 

 

Kuinka mentorointiohjelma käytännössä toimii

1. Tutustu ohjeisiin ja tapoihimme toimia

Mentorointiohjelma lähtee liikenteeseen naisyrittäjän tarpeesta kehittää omaa ja/tai yrityksensä toimintaa. Mentoroinnin tavoitteena on kannustaa, rohkaista ja tukea toista yrittäjää. Jotta tämä toteutuu, toiminnassa mukana olevien on noudatettava yhteisiä tapojamme toimia. Mentoroinnista ei synny kustannuksia mentoroitavalle ja mentorointi on mahdollista lopettaa heti, jos ja kun jompikumpi osapuolista niin haluaa. Keskusteluiden päättymisestä on ilmoitettava hankkeelle. 

Tutustu arvoihin, tapoihin toimia sekä mentoriohjelman sopimusehtoihin (pdf)

2. Täytä hakulomake ja määrittele, haluatko toimia mentorina vai mentoroitavana - vai kenties molempina!

Mentorointiohjelma sopii sinulle, jos haluat:

  • toisen naisyrittäjän jakamaan kokemuksia
  • lisää suunnitelmallisuutta, selkeyttä ja tavoitteellisuutta omaan toimintaasi
  • jonkun, joka vie sinua kohti tavoitteitasi positiivisella otteella
  • näkökulmaa ja näkemystä siitä, että teet oikeita asioita
  • yhdistää yrityksesi katkenneen punaisen langan

Hakemus mentoroitavaksi

Jos haluat toimia mentorina ylläolevissa asioissa toiselle naisyrittäjälle, ilmoittadu mentoriksi.

Hakemus mentoriksi

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme kaikki hakemukset läpi ja muodostamme mentorointipareja, jotka molemmat osapuolet saavat hyväksyä.
Hyväksymisen jälkeen pareille toimitetaan materiaaleja mentoroinnista, sen toteuttamisen vaihtoehdoista sekä toistensa yhteystiedot. Materiaalien avulla voitte hahmotella oman keskustelun etenemistä ja hakea virikkeitä, mutta saatte edetä keskusteluissa vapaamuotoisesti.  

4. Keskustelut voivat alkaa!

Mentori ja mentoroitava sopivat keskenään ensimmäisen tapaamisen. Ensimmäisessä tapaamisessa tehdään alkukartoitusta mentoroitavan tilanteesta, sovitaan yhteiset toimintatavat, tapaamisten jaksotuksen ja määrän, viestinnänvälineet yms. Saat meiltä kattavat ohjeet molempiin rooleihin, joten pääsette luontevasti käyntiin mentoroinnissa.
Ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena on pysähtyä mentoroitavan ja hänen liiketoimintansa äärelle ja selvittää, mitkä ovat tämän hetken suurimmat haasteet. Haasteiden määrittelyn avulla saadaan näkemys siitä, mitä tulevaisuudessa halutaan saavuttaa.
Olemme luonnollisesti kiinnostuneita siitä, miten keskustelut ovat käynnistyneet ja edenneet. Tulemme keräämään teiltä palautetta mentoroinnista, mutta keskustelujen sisältö pysyy täysin mentoriparilla.  

 

Pidetyt tilaisuudet:

Mentorointi-aamupäivä 27.4.2021 klo 8:30-10:00

Mentorointi-iltapäivä järjestetään Teams -yhteydellä.

Iltapäivän teemana on Itsensä johtaminen ja tilaisuuden alustaa Hanna Kemppainen Kajaanin ammattikorkeakoululta. Mitä itsensä johtaminen on ja mitä työkaluja sen avuksi voidaan soveltaa? 

Mentorointi-aamupäivän tavoitteena on käydä keskustelua alueen toisten naisyrittäjien kanssa ja jakaa omia kokemuksia ja hyvinvointia tukevia vinkkejä teemaan liittyen. Verkostoitumiselle, keskustelulle ja kokemusten jakamiselle on tilaa tässä lämminhenkisessä tilaisuudessa Hannan lempeän ja eteenpäin vievän otteen avulla. 

 

 

Lisätietoja mentoriohjelmasta:
Projektipäällikkö
Johanna Takanen

puh. 044 7101 127
johanna.takanen(at)kamk.fi 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin