Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.
[Hyväksyn ehdot]

1. Opiskelupaikan vastaanotto

Ota opiskelupaikka vastaan sähköisesti Oma Opintopolku –palvelussa viimeistään 8.7.2019 klo 15.00 mennessä. Jos saat opiskelupaikan 28.6.2019 jälkeen, ota paikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä. Jos et voi ottaa  opiskelupaikkaa vastaan sähköisesti, käytä tuloskirjeessä saamaasi opiskelupaikan vastaanottolomaketta. Löydät lisätietoja paikan vastaanottamisesta Opintopolusta.

Mikäli et ole ottanut opiskelupaikkaa vastaan määräaikana, menetät sinulle varatun opiskelupaikan.

 

2. Ilmoittaudu opiskelijaksi

Samalla kun otat opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään 8.7.2019 mennessä. Myöhemmin opiskelupaikan saaneet ilmoittautuvat oman määräajan puitteissa sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Jos et pysty tekemään ilmoittautumista sähköisesti, ota yhteyttä opintotoimistoon. 

Ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle vain, jos suorittaa asevelvollisuutta, siviilipalvelua tai naisten vapaaehtoista asepalvelua on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai ei voi sairauden tai vamman vuoksi aloittaa opintoja ja on siis poissa lukukauden tai lukuvuoden.
 

3. Todistuskopioiden toimittaminen

Opiskelupaikan vahvistamista varten tallenna todistuskopiot hakemuksellesi (opintopolku.fi -palvelussa) 12.7.2019 klo 15.00 mennessä yhteishaussa käyttämistäsi todistuksista seuraavasti:
- todistus lukion oppimäärästä, mikäli et ole valmistunut ylioppilaaksi
- ennen vuotta 1990 suoritettu suomalainen ylioppilastutkinto
- ennen vuotta 2017 suoritettu ammatillinen perustutkinto
- ennen vuotta 2018 suoritettu ammatti- ja erikoisammattitutkinto
- EB, IB tai RP/DIA -tutkintotodistuksesta tai muusta ulkomailla suoritetusta toisen asteen tutkinnosta käännöksineen, jos valmistut vasta kevätlukukaudella 2019.
• poissaolevaksi ilmoittautuneet toimittavat lisäksi todistukset poissaoloon oikeuttavista perusteista. 

2. YAMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa
• korkeakoulututkinnot (myös opintorekisteriote) ja opistoasteen tutkinnot
• hakukauden aikana valmistuneiden EU/ETA  -kansalaisten ulkomailla suorittamat tutkinnot
• viralliset käännökset todistuksista, jotka eivät ole suomen, ruotsin tai englannin kielellä
• työtodistukset.


Jos olet toimittanut todistuskopioita KAMKin hakijapalveluihin hakuaikana, kopioita ei tarvitse toimittaa uudelleen.


Todistuskopioiden toimittaminen ammattikorkeakouluun määräaikaan mennessä on hakijan vastuulla. Liitä todistuskopiot/kuvat hakemukselle viimeistään 12.7.2019 klo 15.00 mennessä tai opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä, jollet ole niitä jo hakuvaiheessa hakemuksellesi liittänyt. Mikäli todistukset eivät ole suomen, ruotsin tai englannin kielellä, liitä myös viralliset käännökset. Pääset liittämään tiedostot hakemuksellesi Oma Opintopolku-palvelun tai sen linkin kautta, joka on hakemuksen jättämisestä saamassasi vahvistusviestissä. 

4. Alkuperäisten todistusten tarkistaminen

Tuo alkuperäiset koulutodistukset ensimmäisenä opiskelupäivänä tarkistettavaksi. Jos sinulla on vuonna 1990 tai sen jälkeen suoritettu ylioppilastutkinto, sinun ei tarvitse tuoda todistuksia tarkistettaviksi, koska tiedot saadaan suoraan järjestelmästä. Kaikki muut alkuperäiset tutkintotodistukset tarkistetaan.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu. Mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, ei toimita pyydettyjä todistuksia määräaikana tai kopiot ja alkuperäiset todistukset poikkeavat toisistaan, ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan.