Etusivu / fi / Opiskelijalle / Opiskelu KAMKissa / Harjoittelu / Sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat

Harjoittelu sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutuksessa

Sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutuksessa vuorottelevat teoriaopiskelu ja harjoittelu. Harjoittelut ovat keskeinen osa opintoja. 

Harjoittelupaikat ja niiden hakeminen

Harjoittelupaikat varataan yleensä Jobiili-harjoittelupaikkavarausjärjestelmän kautta. Harjoitteluyksikkö jättää palveluun ilmoituksen harjoittelupaikasta. Opiskelijat etsivät ja lukevat ilmoituksia ja tekevät varauksen harjoittelujaksolle heille ilmoitettuna ajankohtana. Opettaja vahvistaa opiskelijan harjoittelupaikan. Vahvistamisen jälkeen Jobiili-järjestelmä lähettää harjoittelupaikalle ilmoituksen tulevasta harjoittelijasta. Mukana seuraa opiskelijan CV.

Opiskelija voi suorittaa harjoittelun myös Kainuun ulkopuolella, jolloin hän etsii harjoittelupaikan itse ja toimittaa koulutuskäyttösopimuksen yhteystietolomakkeen harjoittelukoordinaattorille.

Tavoitteena on, että harjoittelu ja opinnäytetyö tukevat opiskelijan opintoja. Harjoittelua opiskelija voi suorittaa julkisella sektorilla tai yksityisissä hoitoalan yrityksissä.

Harjoittelu ulkomailla

Opiskelija voi suorittaa osan harjoittelusta ulkomailla. Ulkomailla voi suorittaa myös syventävän harjoittelun. Lisätietoa tästä antaa kv-koordinaattori. Kansainväliseen harjoitteluun liittyvät asiakirjat ja lomakkeet löytyvät tämän sivun oikeasta alalaidasta.

Harjoitteluinfo

Ennen harjoittelua tapahtuvissa harjoitteluinfoissa (kliininen seminaari) suunnitellaan harjoittelun sisältöä ja käydään läpi harjoitteluun liittyviä käytännön asioita. Harjoittelussa tarvittavat lomakkeet löytyvät työryhmäsivustolta.

Lisätietoja

Harjoittelun koordinaattori
Lehtori Tiina Poranen
Puh. +358 44 7101 260
sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@kamk.fi

Kv-koordinaattori Lehtori Jaana Härkönen
Puh. +358 44 7101 028
sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@kamk.fi