Etusivu / fi / Opiskelijalle / Opiskelijapalvelut / Ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Ura- ja rekrytointipalvelut on linkki opiskelijoiden ja työelämän välillä. Välitämme tietoa ja palautetta työelämästä opiskelijoille sekä pyrimme järjestämään mahdollisuuksia työnantajien ja opiskelijoiden välisiin keskusteluihin. Työnantajat julkaisevat opiskelijoille avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja KAMKin intranetin rekryilmoitukset -sivulla ja Tuudossa. Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikat julkaistaan ja varataan Jobiili -palvelussa. TE -palveluiden avoimia työpaikkoja voit katsella täältä. Kuntien ja julkisen sektorin työpaikkoja löytyy kuntarekry -palvelusta. Pelialan avoimia työpaikkoja löydät Games Jobs Finland -sivulta.

Lue vinkkejä työnhakuun, hyvään työsopimukseen, työlainsäädäntöön ym. liittyen Työelämään.fi -sivustolta.

Urasuunnittelu

Urasuunnittelun lähtökohtana olet sinä ja sinun tulevaisuudentoiveesi. Urasuunnittelu on tietoista ja tavoitteellista toimintaa ja se on koko opiskelun ja työelämän ajan kestävä prosessi. Tärkeää urasuunnittelussa on oma asenne.

Työnhaun lähtökohtana on hyvä itsetuntemus. On tärkeää tietää, minkälaista osaamista itsellä on ja millaista osaamista voi tarjota työnantajille. Itsetuntemuksen lisäksi sinun on tunnettava työmarkkinat ja oman alan työllisyystilanne, mitä mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja sinulla on. Tutki, mieti, pohdi ja ota selvää sekä laadi konkreettinen toteuttamissuunnitelma, miten toteutat suunnitelman ja pääset päämäärääsi.

Kurkista myös töissä.fi sivustolta, millaisia mahdollisuuksia koulutuksesi sinulle tarjoaa!

Yrittäjyys

Yritystoiminnan aloittaminen on yksi vaihtoehto työllistymiseen. Yritystoiminnan voi aloittaa myös sivutoimisena vaikka esimerkiksi opiskelun ohella. Voit saada apua ja tukea yritystoiminnan aloittamiseen KAMKin yrityskiihdyttämön kautta. Tutustu myös Koodeja naisyrittäjyyteen - sekä Ideasta bisnekseksi-hankkeisiin.

Työpaikkahakemus, CV / ansioluettelo ja portfolio

Työpaikkahakemuksella tavoittelet kutsua työpaikkahaastatteluun. Hakemuksen tulee siis vakuuttaa työnantaja siitä, että sinulla on osaamista mitä työtehtävässä tarvitaan. Hyvä työhakemus antaa vastauksen työnantajan työpaikkailmoitukseen.

Ansioluettelo tai CV liitetään yleensä työpaikkahakemuksen liitteeksi. Ansioluettelossa kuvaat koulutustasi, kokemustasi, osaamistaisi ja urasuunnitelmiasi. Ansioluettelo ja työhakemus täydentävät toisiaan.

Portfoliolla tuot konkreettisesti esiin omaa ammatillista osaamistasi. Portfolion voit rakentaa eri tavoin ja eri aloilla on erilaiset suositukset ja vaatimukset portfoliolle. Portfolio voi olla niin paperinen kuin sähköinenkin. Portfolion kasaaminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana esimerkiksi kuvaamalla ja esittelemällä tekemiäsi opiskeluprojekteja.

Verkostoituminen

Nykyisin vain neljäsosa työllistyy vastaamalla työpaikkailmoitukseen ja suurin osa työpaikoista löytyy ns. piilotyöpaikkojen kautta.  Verkostoituminen on hyvä tapa löytää piilotyöpaikkoja. Ammatillinen verkostoituminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana. Hyviä verkostoitumiskanavia ovat messut, seminaarit ja erilaiset sosiaalisen median alustat kuten Linkedin.

Laatu korvaa määrän - eniten hyötyä saat, kun hankit oman uran kannalta laadukkaita kontakteja. Samalla kun haet itse apua työllistymiseen verkostoista, ole myös valmis auttamaan muita: Jaa tietoa ja esittele ihmisiä toisilleen.

KAMKissa järjestetään 7.10.2021 virtuaalinen Visit KAMK -tapahtuma, joka on yhdistelmä Kajaanin Ammattikorkeakoulun avoimia ovia, koulutusesittelyitä sekä ura ja rekry -messuja. Ura ja rekry -messuilla sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua ja verkostoitua alueen työnantajien kanssa, sekä saada vinkkejä omaan urasuunnittelun ja työllistymisen tueksi. Tule mukaan kuulolle, ota rohkeasti yhteyttä työelämän edustajiin ja kysy heiltä mieltäsi askarruttavista asioista!

TE -palveluiden nuorisotakuu

Nuorisotakuu tarkoittaa, että TE-palvelut tarjoaa alle 25-vuotiaalle nuorelle tai 25–29-vuotiaalle vastavalmistuneelle  palvelua tai toimenpidettä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun työnhaku on alkanut. Palvelu parantaa nuoren mahdollisuuksia selviytyä työmarkkinoilla ja löytää työpaikka.

Lue nuorisotakuusta lisää TE-palveluiden nettisivuilta.

Ohjaamo Nuppa

Ohjaamot auttavat työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Lue lisää ohjaamojen toiminnasta ohjaamot.fi sivulta.

Ohjaamon Pop-up -palvelut KAMKin kampuksella

Ohjaamo Nupan henkilökunta on tavattavissa KAMKin kampuksella joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13-15 Netcafen tiloissa. Tervetuloa keskustelemaan ja kahvittelemaan! (Ohjaamo tarjoaa kahvit)

1.9.2021 Auditoriossa/Netcafessa
6.10.2021 Netcafessa
7.10.2021 Visit KAMK -tapahtumassa
3.11.2021 Netcafessa
1.12.2021 Netcafessa

Ota yhteyttä:

Jenna - etsivä nuorisotyöntekijä p. 040 559 3255
Marika - Onnin HOT-valmentaja p. 0295 040 632

Ohjaamo Kajaani
Ohjaamo Nuppa
Asemakatu 2
87100 Kajaani

p. 044 4214373
ohjaamo.nuppa@kajaani.fi

Momentum uravalmennus

Momentum -hanke tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia urapalveluista maksutottomasti pohjoissuomalaisille korkeakoulutetuille. Lue lisää ja liity valmennuksiin osoitteessa: momentumweb.fi

Momentumin uravalmennuksen kalenteri syyskuussa Momentum uravalmennuksen lokakuu 2021 koulutustarjontakalenteri Momentum uravalmennuksen marraskuu 2021 koulutustarjontakalenteri Momentum uravalmennuksen joulukuu 2021 koulutustarjontakalenteri

KAMKin alumnitoiminta

Kajaanin ammattikorkeakoulusta tutkintoon valmistuneet tai muun pidemmän koulutuksen suorittaneet ovat KAMKin alumneja. Alumnit ovat linkki muuttuvaan työelämään. Kun valmistut, liity alumnitoimintaamme, jolloin
- saat tietoa jatko- sekä täydennyskoulutusmahdollisuuksista,
- voit osallistua alumnitapaamisiin ja verkostoitua eri toimijoiden kanssa,
- voit jakaa osaamistasi opiskeleville vierailemalla luennoitsijana tai tulemalla kertomaan työstäsi opiskelijoille,
- voit toimia opiskelijatöiden toimeksiantajina ja kehittää niiden kautta myös omaa työyhteisöäsi,
- voit antaa palautetta koulutuksen soveltuvuudesta työhön ja vaikuttaa näin koulutuksen kehittämiseen.

Lue lisää alumnitoiminnasta
Henna Huusko
Opintoasiainsuunnittelija
KAMK opinto- ja viestintäpalvelut
Alumnitoiminta & Ura- ja rekrytointipalvelut
henna.huusko(at)kamk.fi
+ 358 40 352 9091