Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.
[Hyväksyn ehdot]
Etusivu / fi / Opiskelijalle / Muu opetustarjonta / Kesäajan opinnot

Kesäajan opinnot 2O19

Nämä ohjeet ja opintotarjonta koskevat amk-tutkintoa suorittavia opiskelijoita. YAMK-tutkintoa suorittavat saavat erillisen ohjeistuksen vastuuopettajalta.

Kesäajan opiskelumahdollisuudet 

  • Opinnot, joihin liittyy lähiopetusta
  • Itsenäinen opiskelu (esim. verkko-opiskelu, kirjapaketit)
  • Harjoittelu
  • Opinnäytetyön tekeminen
  • Opiskelu muussa oppilaitoksessa
  • Tenttitilaisuudet kesä- ja elokuussaa

Kesäajan opintoja voit valita myös ammattikorkeakoulujen yhteisestä portaalista CampusOnline.fi

Portaalin tiedot avautuvat nähtäväksi 11.3.2019 ja ilmoittautuminen alkaa 18.3.2019

CampusOnlinesta voit kysyä lisätietoa:  AIKOPA / Tiina Silvennoinen (puh. 044 7101 124 tai sähköpostilla  tiina.silvennoinen@aikopa.fi)

Itsenäinen opiskelu

Kesän aikana voi suorittaa verkko-opintojaksoja, esseitä ja kirjapaketteja. Esseet, raportit ym. tulee palauttaa opettajalle viimeistään 31.8.2019. Kirjatenttejä voi suorittaa yleisinä tenttipäivinä kesä- ja elokuussa (kts. tarkemmin kohta Tenttiminen).

Kesäajan opinnot ovat lähes poikkeuksetta sellaisia opintoja, joita voi suorittaa itsenäisesti myös varsinaisen lukukauden aikana. Itsenäisesti opiskeltavista opintojaksoista on aina sovittava etukäteen opettajan kanssa mm. suoritusohjeiden saamiseksi. Jos opintojakson kohdalla ei ole merkittyä yhdyshenkilöä/opettajaa, sovi opinnoista opettajatuutorin kanssa. Itsenäisesti opiskeltaville opintojaksoille on ollut mahdollisuus ilmoittautua vapaasti valittavien opintojen ilmoittautumisen yhteydessä helmi-maaliskuussa.

Huom. Verkkokursseille voi ilmoittautua jatkuvasti. Ilmoittautuminen Asiolle ja Moodleen, opintojakson koodi on kurssiavain.

Opinnot, joihin liittyy lähiopetusta

Kesällä 2018 toteutetaan viidettä kertaa kesälukukausi, jolloin on mahdollista osallistua myös lähiopetukseen. Kesäajan lähiopetuksiin ilmoittaudutaan samalla tavalla kuin lukuvuoden 2018 - 2019 vapaasti valittaviin opintoihin. Osaan opintojaksoja ilmoittaudutaan suoraan opintojakson opettajalle.

Opintojaksot alkavat mikäli määräaikaan mennessä ilmoittautuu vähintään 10 opiskelijaa.

Harjoittelu

Kesäaikana voi suorittaa harjoittelua. Harjoittelusta on aina sovittava etukäteen harjoittelusta vastaavan opettajan / harjoittelukoordinaattorin kanssa.

Opinnäytetyö

Kesän aikana on tarjolla alakohtaisia opinnäytetyöklinikoita, joissa saa seminaarimuotoista ohjausta opinnäytetyön tekemiseen. Opinnäytetyöklinikoihin ilmoittaudutaan suoraan klinikoiden vetäjille. Opinnäytetyön tekeminen kesän aikana ei kuitenkaan edellytä opinnäytetyöklinikkaan osallistumista.
Lisätietoja opinnäytetyöklinikoista antavat alakohtaisten klinikoiden vetäjät.

Mikäli haet opintotukea kesälle, keskustele ensin työn ohjaajan kanssa mikä on realistinen määrä, jonka pystyt opinnäytetyötä kesän aikana tekemään. Suoritettava opintopistemäärä sovitaan ohjaavan opettajan kanssa. On suositeltavaa, että opintotukea opinnäytetyön tekemiseen haetaan enintään kahdelle kuukaudelle. Kolmen kuukauden tuki edellyttää, että pystyt tekemään työn valmiiksi (ja kirjoittamaan kypsyysnäytteen)  tässä ajassa. Myös ohjauksen saaminen koko kesälle voi tuottaa vaikeuksia.

Opiskelu muussa oppilaitoksessa

Mikäli suoritat kesän aikana muun korkea-asteen oppilaitoksen (esim. kesäyliopisto tai muu amk) opintoja ja haluat liittää ne osaksi amk-tutkintoa, tulee opintosuunnitelma hyväksyttää etukäteen opettajatuutorilla. Opiskelija kustantaa itse muissa oppilaitoksissa suorittamansa opinnot (ei koske Turun AMK:n kesäopintoportaalin opintoja, www.summersemester.fi ).

Tenttiminen

Kesällä järjestetään yleisiä tenttipäiviä: yksi kesäkuussa ja yksi elokuussa.

Kesäkuussa 14.6.2O18 klo 18.OO, jolloin voi tenttiä:

1) kevätlukukauden opintoja

  • tenttimisestä on sovittava opettajan kanssa
  • ei tuota ylimääräistä tenttimiskertaa (opiskelijalla on kaksi uusintakertaa / opintojakso)


2) kirjapaketteja tai muita itsenäisesti opiskeltavia opintoja

Kesäkuun tenttipäivään ilmoittaudutaan normaalin käytännön mukaan 29.5.2018 mennessä. Huomaa poikkeuksellinen ilmoittautumisaika!

Elokuussa 23.8.2O18 klo 18.OO, jolloin voi tenttiä:

1) kirjapaketteja tai muita itsenäisesti opiskeltavia opintoja.

Elokuun tenttipäivään ilmoittaudutaan normaalin käytännön mukaan 16.8.2018 mennessä.

 

Kesäajan opintotuki

Kesäajan opintotuesta lisätietoja löydät KELAn sivuilta.