Etusivu / fi / Opiskelijalle / Kansainvälisyys / Yhteistyökorkeakoulut

Yhteistyökorkeakoulut

Kajaanin ammattikorkeakoululla on yhteistyökorkeakouluja ja -kumppania yli neljässäkymmenessä maassa. Kussakin koulutuksessa on omat yhteistyökumppaninsa.

Yhteistyökorkeakouluun kansainväliseen vaihtoon lähteminen on helppoa ja edullista. Näiden koulujen kanssa on tehty sopimus, jossa on sovittu opiskelija- ja opettajavaihdosta eikä opiskelijan tarvitse käydä läpi monimutkaista paperisotaa opiskelupaikan hankkimiseksi. Vastaanottava korkeakoulu ei voi myöskään periä opiskelijalta lukukausimaksuja.

Joidenkin yhteistyökumppanien kanssa on sovittu myös harjoittelijavaihdosta. Tällöin yhteistyökorkeakoulu auttaa harjoittelupaikan etsimisessä paikallisista yrityksistä tai tarjoaa harjoittelupaikkaa omasta korkeakoulustaan. 

Sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoille tarjottavat ulkomaiset opinnot ovat yleensä aina alaan liittyvää harjoittelua yhteistyökumppaneiden järjestämissä paikoissa. 

North2north-vaihto

KAMK on jäsenenä Arktisessa yliopistossa (University of Arctic), jonka opiskelijavaihto-ohjelma on nimeltään north2north (n2n). Voit hakea vaihtoon n2n-yhteistyökorkeakouluihin, joita on Kanadassa, Islannissa, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Vuosittain KAMK:lla on 1-3  opiskelijavaihtopaikkaa n2n-ohjelmassa. Hakuohjeet ja valintakriteerit n2n-vaihtoon löydät  Matkaoppaasta maailmalle kohdasta opiskelijavaihto > vaihtoon hakeminen. Lisätietoa n2n-ohjelmasta.