Etusivu / fi / Opiskelijalle / Kansainvälisyys / Tietoa apurahoista

Tietoa apurahoista

Kajaanin ammattikorkeakoulu
KAMK myöntää hakemuksesta ulkomaille opiskelemaan ja harjoittelemaan lähteville opiskelijoille apurahaa.
Apurahaa anotaan sähköisellä apurahalomakkeella, jonka löydät opiskelijoiden lomakkeista intranetistä. Maksettavien apurahojen €-määrä/opiskelija ja niiden jakoperusteet tarkistetaan vuosittain. Apurahamäärät löydät KAMK:n Matkaoppaasta maailmalle tai intranetistä. 

Rotary

Rotary-stipendit on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat kotoisin ja opiskelevat Kalajoki-Kajaani -linjan korkeakouluissa. Kaikki hakemiseen liittyvät tiedot löydät hakulomakkeesta.

Muut
Apurahoja kannattaa hakea myös yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja järjestöiltä. Tietoa saat lehti-ilmoituksista, internetistä ja kysymällä eri organisaatioista. 

Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD)

DAAD tarjoaa vuosittain haettavaksi stipendejä saksalaisten korkeakoulujen kesäkursseille. Stipendit on tarkoitettu käytettäviksi kieli- ja maantuntemusopintoihin. Hakijan tulee olla suorittanut vähintään kahden lukuvuoden korkeakouluopinnot stipendikurssin alkuun mennessä. Hakuaika on vuosittain marraskuun alkupuolella. 

Apurahaa voivat lisäksi hakea vaihto-ohjelmien (Erasmus+ - tai kahdenvälinen vaihto) kautta Saksaan lähtevät. Katso hakuajat suurlähetystön sivuilta.

Jos haet näille kursseille, täytä myös Kajaanin ammattikorkeakoulun vaihtohakemus sekä sähköinen apurahahakemus, sillä usein hakijoille myönnetään myös apuraha KAMK:lta.