Etusivu / fi / Opiskelijalle / Hyvinvointipalvelut / Opintopsykologi

Opintopsykologi

 

Milloin opintopsykologille?

Moni opintoihin ja hyvinvointiin liittyvä pulma voi olla ratkaistavissa ammattikorkeakoulun muun ohjaustoiminnan keinoin (kuraattori, opettajatuutorit ja opinto-ohjaajat) tai opiskeluterveydenhuollon kautta. Mikäli sinulla on stressiä, jaksamisen ongelmaa, opiskelumotivaation ongelmia tai elämänhallinnallisia huolia, ota ensisijaisesti yhteyttä kuraattoriin. Opiskelija arvioi yhdessä kuraattorin kanssa opintopsykologille ohjaamisen tarpeen. Opintopsykologin vastaanotolle voit suoraan hakeutua opiskelukykyyn liittyvissä kysymyksissä (esim. oppimisvaikeudet, jännittäminen, unihäiriöt, mielialan muutokset ja ahdistuneisuus). ADHD-tutkimuksia ei opintopsykologin vastaanotolla tehdä toistaiseksi.

Keskustelukäyntejä voi olla tarpeesi mukaan pääsääntöisesti 1-3 (käynnin pituus 45 min.). Keskustelu on luottamuksellista ja perustuu terveydenhuollon ammattihenkilöstön salassapitovelvollisuuteen. Ensimmäisellä käynnillä kartoitamme yhdessä tilanteesi, sovimme mahdollisista jatkokäynneistä sekä työskentelyn tavoitteista.

Mikäli olet pidempiaikaisen tuen tarpeessa (esim. pitkään jatkuneet tai vakavat mielialamuutokset, voimakas pelko- ja ahdistuneisuusoireilu, syömishäiriöt), ota yhteyttä suoraan KAKS:n aikuispsykiatrian poliklinikalle p. 08 6156 2711 ja akuuteissa kriisitilanteissa KAKS:n ympärivuorokautiseen puhelinpäivystykseen p. 08 6156 6000 tai Kainuun kriisikeskukseen p. 044 782 6030 (arkisin klo 9-15). 

 
Voit varata ajan soittamalla:
Heli Turunen
puh. 044 715 7093

Vastaanotto sijaitsee Tieto 1:n ensimmäisessä kerroksessa. Ajanvarauksen peruutus tulisi tehdä mielellään viimeistään edellisenä päivänä. Peruuttamaton aika lasketaan käynniksi. Käynnit ovat opiskelijalle maksuttomia.

Ajalla 2.1.-31.3.2020 opintopsykologin vastaanotto toimii kolmena päivänä viikossa (pääsääntöisesti ke-pe). Tutkimuksia ei tehdä kyseisenä aikana lainkaan.

Tietosuoja