Koronavirukseen liittyvät ohjeet KAMKissa

Nämä sivut on luotu 03/2020, päivitetty viimeksi 14.1.2022 (Hybridimalliin siirtyminen)

Kajaanin ammattikorkeakoulu seuraa koronavirustilannetta aktiivisesti. Noudatamme toiminnassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä muiden viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Tälle sivulle kokoamme tietoa, miten toimia pandemian aikana. 

Koronasivustoa päivitetään tilanteen mukaan. Opiskelijat ja henkilökunta ovat saaneet ajantasaisen ohjeistuksen sähköpostiinsa. 

Hybridimalli 17.1.-14.2.2022

Vallitsevan huonon koronatilanteen takia KAMKissa jatketaan opetusta hybridimallissa 14.2.2022 saakka. Hybridimallilla ja siihen kuuluvalla lähiopetuksen järjestämisellä halutaan varmistaa hyvä oppiminen, opiskelijoiden ohjaus, ryhmäytyminen ja opiskeluun kiinnittyminen. Koronatilanteissa järjestettävän etäopiskelumahdollisuuden avulla halutaan varmistaa opinnoissa eteneminen. 


Hybridimalli toimii seuraavasti:

  1. Kaikkien vuosina 2021 ja 2022 opiskelunsa aloittaneiden AMK-tutkinto-opiskelijoiden opetus järjestetään lähiopetuksena. Tämä koskee sekä päivä että monimuotoryhmiä. Tämä ohjeistus on voimassa kaikissa KAMKin toimipisteissä. Jos alueiden koronarajoitukset vaikuttavat tilojen käyttöön tai opetuksen järjestämiseen poikkeavasti, ohjeistuksia muutetaan alueen ohjeita vastaaviksi.  

  2. Vieraskielisten koulutusten ensimmäisen vuoden opiskelijoista osa on kotimaassaan oleskelulupaprosessien viivästymisestä johtuen ja heille tarjotaan etäyhteysmahdollisuus ensimmäisen vuoden ajan (2021-2022).

  3. Vuonna 2020 tai tätä ennen opintonsa aloittaneet opiskelijat siirtyvät etäopetukseen. (Välttämätön opetus järjestetään lähiopetuksena)

  4. Master School -koulutuksissa (YAMK-koulutukset) kaikki opinnot järjestetään etänä
 

Ohjeet kampuksella liikkumiseen

KAMKin kaikki kampukset ovat auki. Voimassa on vahva suojain suositus. Visiiriä tai kirurgista suusuojainta pitää käytää kampuksella liikuttaessa. Opiskelu-, liikunta- ja työskentelytilat ovat käytettävissä suojaimia käyttäen.
 
Kampuksella on käsidesiautomaatteja. Luokkatiloissa, joissa käytetään yhteisiä välineitä (näppäimistöt, liikunta- tai opetusvälineet) on desinfektioliinoja joilla välineet puhdistetaan ennen ja jälkeen käytön.
 
Kampukselle tullaan vain terveenä. Käy koronatestissä matalalla kynnyksellä. 
Jos sinut on asetettu karanteeniin, noudata Kainuu Soten yleisiä ohjeita. Mikäli altistus tapahtuu perhepiirissä tai tautijäljitys määrää sinut karanteeniin, noudata karanteeniohjeita.

 

Noudatathan turvallisuusohjeitamme

KAMKin opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti tartunnalta. Sen vuoksi noudatamme yhteisiä turvallisuusohjeita:

  • tule kampukselle vain täysin terveenä
  • muista käyttää suojainta (maskia tai visiiriä)
  • noudata turvavälejä
  • huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta

Opintotoimisto palvelee etänä. Kaikki yhteydenotot pyydetään tekemään joko sähköpostitse tai puhelimitse. Vierailuista opintotoimistossa voi sopia erikseen tapauskohtaisesti.

Hallintopalvelut toimivat etäyhteyksin.
 
KamIT palvelupiste palvelee arkisin normaalisti (klo 8.30 - 11.00 ja 12.00 - 15.00), asiointi palvelupisteellä yksi asiakas kerrallaan.

Kirjasto palvelee normaalisti.