Koronavirukseen liittyvät ohjeet KAMKissa

Nämä sivut on luotu 03/2020, päivitetty viimeksi 30.8.2021 (sisäliikuntatilojen sulkeminen)

Kajaanin ammattikorkeakoulu seuraa koronavirustilannetta aktiivisesti. Noudatamme toiminnassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä muiden viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Tälle sivulle kokoamme tietoa, miten toimia pandemian aikana. 

Koronasivustoa päivitetään tilanteen mukaan. Opiskelijat ovat saaneet ajantasaisen ohjeistuksen sähköpostiin.

Lukuvuoden 2021-2022 aloitus

Päivätoteutukset alkavat Kajaanissa ja Raahessa suunnitellusti aloittaville opiskelijoille Kajaanissa 24.8.2021 ja Raahessa 25.8.2021. Opintojaan jatkavat aloittavat opinnot 30.8.2021 lukujärjestyksen mukaisesti. Päiväopetukseen ei voi täysipainoisesti osallistua etänä.
Monimuoto-opiskelijat seuraavat opetussuunnitelmaansa ja lähiopetustilanteet, kuten laboratoriotyöt, toteutetaan lähiopetuksessa. Muutoin opetus järjestetään suunnitellusti etävälinein.
Verkko-opetukseen perustuvat ohjelmat, esimerkiksi YAMK ohjelmat, toteutetaan suunnitellusti verkko-opetuksena.

Jatkavat opiskelijat voivat kysyä opetuksen järjestelyistä lisätietoja oman ryhmänsä opettajatuutorilta. 

 

Opiskelemme turvallisesti

Lähiopetuksen terveysturvallinen toteuttaminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Olemme sopineet Kainuun sairaanhoitopiirin kanssa siitä, että kaikki opiskelijamme – suomalaiset ja kansainväliset tutkinto-opiskelijat – tulevat saamaan rokotteet yleisen rokotusohjelman mukaisesti.

Tarjoamme Kajaanin ammattikorkeakoulussa opiskeleville henkilöille koronarokotuksia ilman ajanvarausta. KAMKin Pop up -rokotukset järjestetään Kajaanin kampuksella. Tarkemmat tiedot rokotuksista on lähetetty sähköpostilla.

Lukukauden alkaessa suosittelemme vahvasti käyttämään suojaimia (hengityssuojainta tai visiiriä) aina kampuksen sisätiloissa toimiessamme. Kampuksillamme on mahdollista liikkua ja opiskella turvaetäisyyksiä noudattaen. Käsien pesu ja käsidesien käyttö kuuluvat arkeen.

Jos et voi käyttää suojainta tai jos kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään (ks. riskiryhmät THL:n sivulta) ota yhteyttä opiskelijapalveluihin (opintotoimisto(@)kamk.fi) sopiaksesi mahdollisista erityisjärjestelyistä. Sinulla tulee olla lääkärintodistus riskiryhmään kuulumisesta.

 

Toimintaohjeet koronaepäilyssä ja altistuksessa 

Jos saat ilmoituksen altistumisesta (tautijäljityksestä tai Koronavilkun kautta) toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Nopea toimiminen on tehokas keino estää jatkotartuntoja.  
 
Jos tunnet itsesi sairaaksi, poistu heti kampukselta ja tee oirekartoitus. Oirearvion voit tehdä osoitteessa www.omaolo.fi tai soita päivystysapunumeroon 116 117, josta saat lisäohjeita testiin hakeutumisessa. Käy tarvittaessa julkisen terveydenhuollon testauksessa. Opiskelijoiden terveydenhoitopalvelut YTHS ei tee koronatestejä. Kaikissa koronan hoitotoimissa käänny julkisen terveydenhuollon piiriin. 
 
Testitulosta odotellessa pysyt etäopinnoissa. Jos testitulos osoittaa sinun sairastavan koronavirusta, ilmoita poissaolostasi opettajatuutorillesi. 

 

Noudatathan turvallisuusohjeitamme

KAMKin opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti tartunnalta. Sen vuoksi noudatamme yhteisiä turvallisuusohjeita:

  • tule kampukselle vain täysin terveenä
  • muista käyttää suojainta (maskia tai visiiriä)
  • noudata turvavälejä
  • huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta
  • lataa Koronavilkku-sovellus 

Opintotoimisto palvelee etänä. Kaikki yhteydenotot pyydetään tekemään joko sähköpostitse tai puhelimitse. Vierailuista opintotoimistossa voi sopia erikseen tapauskohtaisesti.

Hallintopalvelut toimivat etäyhteyksin.
 
KamIT palvelupiste palvelee arkisin normaalisti (klo 8.30 - 11.00 ja 12.00 - 15.00), asiointi palvelupisteellä yksi asiakas kerrallaan.

(Päivitys 30.8.2021) Sisäliikuntatilat suljetaan toistaiseksi

KAMKin kampusten sisäliikuntatilat suljetaan toistaiseksi. Rajoitus koskee  kampusten liikuntatiloja ja -saleja, vapaa-ajan ryhmiä, opetusta sekä KaMove-ryhmiä. Liikunnan laji- ja valmennusharjoitteet voivat soveltuvin osin jatkua ulkotiloissa.