My Career - Riikka Säkkinen

Olen valmistunut Kajaanin Ammattikorkeakoulusta kaksi kertaa, ensin Tradenomiksi vuonna 2007 ja sitten YAMK- tradenomiksi vuonna 2019.  Valmistumisesta (2007) saakka olen saanut olla kokopäiväisissä vakituisissa työsuhteissa. Tällä hetkellä työskentelen Kajaanilaisessa ohjelmistoalan yrityksessä, Pulse 247 Oy:ssa tukipalvelutiimin esihenkilönä.

riikka säkkinen 1.jpg
Nykyinen työpaikkani on  Pulse 247 Oy, jonka päätuote on MyCashflow verkkokauppa ohjelmisto.

Kaikenlainen työkokemus ja jatkuva osaamisen kehittäminen auttaa eteenpäin

Olen aina ollut sitä mieltä, että jokaisesta työtehtävästä on hyötyä ja kaikki kokemukset auttavat eteenpäin. Aloitin työnteon 17 vuotiaana, kävin merkonomi-opintojen ohessa iltaisin ja viikonloppuisin siivoamassa K-marketin liha- ja kalatiskit sekä lihamyllyt.. Seuraava askel työuralla oli kesätyöt rakennustyömaalla, jossa tein siistimis työn lisäksi muita pieniä rakennus- ja purkutyö tehtäviä. Tämän jälkeen viihdyin kaupan alan tehtävissä vaate- sekä päivittäistavara alan tehtävissä 18 vuotta, joista esihenkilö tehtävissä 10 vuotta.

Innostun helposti uusista asioista ja teen usein tehtäviä vähän oman laatikon ulkopuoleltakin. Se, että autan siellä missä tarvitaan on  auttanut minua etenemään työtehtävissä. Jatkuva oppiminen ja koulutuksen täydentäminen on itselle arkipäivää. Oman ammattitaidon kehittäminen ja uusien taitojen opettelu on mielestäni nykypäivänä välttämätöntä. YAMK- tutkinto vahvisti ammattiosaamistani ja on vaikuttanut positiivisesti palkkaani. Muutoskyvykkyys on tänä päivänä tärkeä taito jatkuvasti muuttuvassa työelämässä ja siinä voi jokainen kehittää itseään. On tärkeää, että osaa soveltaa aiemmin oppimaansa ja selviytyy nopeasti uuden tilanteen haasteista.

riikka säkkinen 2.jpgriikka säkkinen 3.jpg
Työskentelin S-ryhmässä eri ketjuissa yhteensä 14 vuoden ajan.

Kansainvälistä kokemusta 

Tradenomi opintoihin kuuluvan työharjoittelun suoritin Belgiassa, Oriflame kosmetiikkayrityksen pääkonttorilla. Harjoittelun alussa koin, että en pärjää englannin kielen taidollani. Ensimmäisen viikon jälkeen olin itku kurkussa ja valmis lähtemään takaisin kotiin. Onneksi ystävien ja perheen kannustamana  jatkoin, 3 viikon jälkeen olin jo tottunut englantiin työkielenä. Kansainvälistä työkokemusta sain kartuttaa myös työskennellessäni Tanskalaisen Start Up-yrityksen palveluksessa 1,5 vuotta, jossa tiimiläiset työskentelivät ympäri maailmaa. Pidän näitä kokemuksia erittäin isossa arvossa varsinkin näin jälkeenpäin ajateltuna.

Haaveita ja unelmia

Minulla ei ole ollut mitenkään päämäärätietoisia ja selkeitä uratavoitteita. Joskus nuorena muistan nähneeni Kuopion Anttilan seinällä henkilökunnan esittelytaulut ja yhdessä luki asiakaspalvelupäällikkö. Se kuulosti hyvältä ja asetin sen omaksi tavoitteekseni ja 27 vuotiaana saavutin tuon tavoitteeni. Rooli sopikin minulle erittäin hyvin sen ihmiskeskeisyyden sekä rooliin erittäin monipuolisten tehtävien vuoksi. Sen saavuttamisessa auttoi kova tahto oppia sekä S-ryhmän S-päällikkö valmennukseen osallistuminen tradenomiksi valmistumisen jälkeen. S-päällikkö koulutukseen pääsemistä pidän edelleen yhtenä suurimpana saavutuksena, koska hakijoista pääsi sisään vain 2% ja halusin oikeasti päästä mukaan.  Nyt tavoitteeni on kasvattaa henkilöstöhallinnon tehtäväkentän osaamista sekä omaa johtamisosaamista. Unelmani on saada tulevaisuudessa tehdä töitä henkilöstöjohtamisen parissa. Tavoitteita ja unelmia saavuttaakseni aloitin juuri työn ohessa suoritettavat henkilöstöjohtamisen opinnot Rastor-Instituutissa.

Haasteeni työelämässä on ehdottomasti ollut työn ja perhe-elämän yhteen sovittaminen, koska puolisoni työskentelee aina osan vuodesta ulkomailla.  Aiemmin työskentelin Iisalmessa, mutta halusin ja tarvitsin etätyön. En kuitenkaan ole halunnut tinkiä yhtään siitä, että tekisin mitä tahansa työtä. Nykyinen työpaikkani on kaikkea sitä mitä toivoin ja se on mahdollistanut sen, että voimme talvella viettää pidemmänkin ajan ulkomailla koko perheenä. Kesät viihdymme hyvin Kajaanissa ja silloin tykkään tehdä töitä firman Kajaanin toimistolla.

riikka säkkinen 4.jpg
Terveiset Italiasta ja tunnelmallista syksyä!


Riikka Säkkinen
Tradenomi AMK 2007 & YAMK 2019
riikka@pulse247.info
Pulse 247 Oy
www.pulse247.info