Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Liikunnanohjaajakoulutus suosituin hakukohde Kajaanin ammattikorkeakoulussa

Uutisarkisto

Liikunnanohjaajakoulutus suosituin hakukohde Kajaanin ammattikorkeakoulussa

4.4.2019 13:15

Korkeakoulujen valtakunnallisen kevään yhteishaun toinen hakuaika päättyi keskiviikkona 3.4. Kajaanin ammattikorkeakouluun (KAMK) haki 851 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli noin 2900. Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjosi tammi- ja maaliskuun hauissa 444 aloituspaikkaa, yhteensä 29 hakukohdetta viidellä eri koulutusalalla: matkailu- ja ravitsemisalalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä liikunnan, liiketalouden ja tekniikan aloilla.

Suosituin hakukohde oli liikunnanohjaajakoulutus, joka jatkoi suosiotaan aikaisemmin vuoden tapaan. Viime vuosista suosiotaan kasvattivat tekniikan insinöörikoulutukset. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutukseen kaikkia hakijoita oli 5,7 kertainen määrä, kun vastaavasti viime vuonna hakijoita oli 4,9 kertaisesti. Uusi tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus Datasta tekoälyyn keräsi 7,85 kertaisen määrä hakijoita aloituspaikkoihin nähden. Yhteensä KAMKin tieto- ja viestintätekniikan koulutuksiin haki lähes 400 hakijaa, joista 89 oli ensisijaisia hakijoita. Myös kevään haussa olleet liiketalouden ja sairaanhoitajakoulutuksen monimuotototeutukset keräsivät hyvin hakijoita. 
 
Kajaanin ammattikorkeakoulussa amk-tutkintoon johtavissa päivä- ja monimuotokoulutuksissa oli tarjolla yhteensä 364 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksessa. Englanninkielisissä koulutuksissa oli tarjolla yhteensä 90 aloituspaikkaa. 
Ylempään tradenomi-, insinööri-, liikunnanohjaaja-, restonomi- sekä englanninkieliseen yamk-tutkintoon johtavissa koulutuksissa aloituspaikkoja oli yhteensä 80. 
 
Korkeakoulujen valintojen tulokset julkaistaan kevään yhteishaun osalta viimeistään 28.6.2019. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua korkeakouluopiskelijaksi 8.7.2019 klo 15 mennessä.

 
Lisätietoja: 
 
Rehtori Matti Sarén 
Puh. 044 7101 600, matti.saren(at)kamk.fi

Hakijapalvelut 
puh. 044 7101 648, hakijapalvelut(at)kamk.fi