Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kansainväliset opiskelijat yrityksen voimavarana: Onnistumisrekrytointitarina Kainuusta

Uutisarkisto

Kansainväliset opiskelijat yrityksen voimavarana: Onnistumisrekrytointitarina Kainuusta

2.9.2021 9.00

Kansainväliset työntekijät ovat nykypäivän organisaatioiden alihyödynnetyimpiä resursseja. Jättämällä heidän potentiaalinsa huomiotta organisaatio ei hyödy luovuudesta, innovatiivisuudesta sekä kulttuurisista ja kielellisistä taidoista, joita kansainväliset osaajat voivat tarjota organisaatiolle. 

Kansainväliset osaajat Kainuussa tulevat eri puolilta maailmaa. Kajaanin ammattikorkeakoulun neljässä englanninkielisessä koulutuksessa opiskelee parhaillaan 100 ulkomaalaista oman alansa tulevia ammattilaisia yli 40 eri maasta. Heidän erilaista osaamista voidaan hyödyntää monenlaisissa projekteissa. 

Yksi tällaisista onnistuneista yhteistyötarinoista paikallisen yrityksen ja Kajaanin ammattikorkeakoulun välillä, joka on muuttunut myös onnistuneeksi rekrytointitarinaksi, tulee Planray Oy:ltä. 
”Meillä on ollut paljon harjoittelijoita eri maista: Saksasta, Kiinasta ja nyt Intiasta. Nishita tuli kysymään meiltä harjoittelupaikkaa viime vuoden marraskuussa. Hän teki 6 kuukauden harjoittelujakson ja sen päälle vielä lopputyön, jonka aihe oli Business Intelligence -osastoa. Eli, hän teki meille uusia raportteja, jolla pystymme seuraamaan yrityksen taloutta paremmin” kertoo Planray Oy:n toimitusjohtaja Toni Piirainen.
Keväällä Nishita Bhardwaj aloitti työt Planray Oy:lla taloushallinnon ja johdon assistenttina. Hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. talousraporttien teko, varastonhallinta ja toiminnanohjausjärjestelmän käyttö.

Lisää tästä rekrytointi onnistumistarinasta keskustelussa Planrayin toimitusjohtajan Toni Piirasen kanssa. Katso video.

Yrittäjä, tarvitsetko lisää innovoimaa? Onko kehittämistyö ajankohtaista? Oletko miettinyt opiskelijayhteistyötä? Ota meihin yhteyttä!

Kajaanin ammattikorkeakoululla käynnistyi elokuussa 2019 ESR:n rahoittama hanke ”Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen Kainuuseen”. Hankkeen tavoitteena on helpottaa ulkomaalaisten opiskelijoiden ja työnantajien kohtaamista sekä vastata osaltaan alueen työvoiman tarpeeseen. Osana hanketta kartoitamme yritysten tarpeita ja mahdollisuuksia ottaa kansainvälinen opiskelija yritykseen. 
Monet opiskelijat etsivät parhaillaan töitä ja harjoittelupaikkoja, mutta opintoihin kuuluu myös opinnäytetyö sekä monenlaiset projektit. Pidetään kansainväliset osaajat Suomessa ja Kainuussa tarjoamalla heille mahdollisuuksia alueelta! 

Ota yhteyttä niin kerromme lisää! 

Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen Kainuuseen -hanke (ESR)
Kirsi Sievers, projektipäällikkö 
kirsi.sievers@kamk.fi | 044 7101 616 

Irna Imamovic-Tokalic, projektiasiantuntija 
irna.imamovic-tokalic@kamk.fi | 040 569 2241