Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / PORE-Porukalla parempaan -hankkeen aloituswebinaari 25.2.

Uutisarkisto

PORE-Porukalla parempaan -hankkeen aloituswebinaari 25.2.

22.2.2021 12.32

Tervetuloa PORE – Porukalla parempaan -hankkeen aloitusseminaariin 25.2. klo 9.15-11.00. Tilaisuus pidetään webinaarina TEAMSin kautta ja teemana on ”Osallisuus ja mielen hyvinvointi”.

Asiantuntijoina tilaisuudessa puhuvat Kainuun Soten terveyden edistämisen erikoissuunnittelija Saara Pikkarainen, Lapin yliopiston sosiaalityön lehtori Jari Lindh ja Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatioryhmästä (Sokra) asiantuntija, projektipäällikkö Varpu Wiens ja projektipäällikkö Tanja Hirschovits-Gerz. 

Liity seminaariin


PORE – Porukalla parempaan (1.11.2020 - 28.2 2023) on Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kajaanin kaupungin ja Diakonia-ammattikorkeakoulun yhteishanke. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.
PORE-hankkeen tavoitteena on osallisuuden, hyvinvoinnin ja työkykyisyyden vahvistaminen sekä yhteisöllisen toimintakulttuurin kehittäminen Kajaanin Lohtaja-Kettu-alueella. Kohderyhmänä ovat alueen työttömät sekä työvoiman ja koulutuksen ulkopuolella olevat työikäiset, erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset. 
Hankkeessa kehitetään syrjäytymistä ehkäisevä ja mielen hyvinvointia tukeva toimintamalli, jossa yhdistyy Lohtaja-Kettu-alueen asukkaiden, alueella toimivan kolmannen sektorin sekä julkisen ja yksityisen sektorin voimavarat. Toimintamallia voidaan laajentaa myöhemmin myös muille asuinaluille Kajaanissa.
Hankkeessa innostetaan alueen asukkaita kehittämään hyvinvointia edistäviä tuotteita ja palveluja omien tarpeidensa mukaisesti. KAMKin erityisosaaminen liittyy hyötypeliosaamiseen ja Diakin yhteiskehittämisen ja osallistuvan budjetoinnin osaamiseen. Hankkeessa sovelletaan KAMKin ja Diakin yhteishanke DIMMIssä kehitettyjä digitaalisia menetelmiä nuorten mielen hyvinvoinnin tukemisessa sekä Diakin Oulussa toteuttaman ITU2 -hankkeen sosiaalisen osallisuuden toimintamallia. Hankkeessa koulutetaan nuoria ja nuorten parissa toimivia ammattilaisia digihyvinvointiin pelipilottien avulla. 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Ullamaija Niskanen, Kamk, 040 546 8076, ullamaija.niskanen@kamk.fi 
Projektikoordinaattori Harri Smedberg, Kajaanin kaupunki, 040 709 2940, harri.smedberg@kajaani.fi
Projektikoordinaattori Anne Miettinen, Diak, 050 408 1103, anne.miettinen@diak.fi