Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Highway 2 Code -koodarikoulutus kiinnosti ympäri maata

Uutisarkisto

Highway 2 Code -koodarikoulutus kiinnosti ympäri maata

13.6.2019 15.18

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Highway 2 Code -koulutus kiinnosti ohjelmistokehittämisen alalle pyrkiviä ympäri maata. Centria-ammattikorkeakoulun koordinoimaan koulutukseen pyrki yhteensä lähes 350 opiskelijaa ympäri Suomea. Kaukaisimmat hakijat tulivat Afrikasta sekä Manner-Euroopasta. 

Ohjelmistoalan osaajan 40 opintopisteen koulutukseen pystyi hakeutumaan haluamaansa ammattikorkeakouluun. Jokainen osallistuva ammattikorkeakoulu on räätälöinyt opinnot oman alueensa tarpeisiin. Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) tarjoaa hankkeen puitteissa opintoja, joissa keskitytään sulautettuun Linux-ohjelmistokehitykseen ja teollisuuden IoT-ratkaisuihin (Internet of Things). KAMKin koulutuskokonaisuuteen haki yhteensä 25 hakijaa. Hakijajoukko oli monipuolinen käsittäen työssä olevia, työttömiä ja opiskelijoita, sekä Suomesta  että ulkomailta.

Highway 2 Code -koulutus käynnistyy syyskuussa ja on opiskelijalle maksuton. Valituille opiskeljoille ilmoitetaan valinnasta ennen juhannusta. Lisäksi koulutuksesta on tulossa uusi toteutuskierros 2020 vuoden alusta. Tähän koulutukseen haku aukeaa loppusyksystä. Highway 2 Code -hanketta ovat Centrian lisäksi toteuttamassa Kajaanin, Oulun, Vaasan, Jyväskylän ja Turun ammattikorkeakoulut.

Python-ohjelmoinnin ja IoT:n perusteet
Samaan teemaan liittyen Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää ilmaisen koulutuksen monipuolisen Python-ohjelmointikielen perusteista ja sen hyödyntämisestä IoT-sovelluksissa. 15 opintopisteen laajuinen on korkeakoulutasoinen ja sen voi suorittaa kokonaisuudessaan tai yksittäisinä opintojaksoina. Koulutus on osa DWBL-hanketta, Digital & Work Based Learning to boost employment opportunities. Hanke toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämällä Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella.

Lue lisää koulutuksista:
Python-ohjelmointi
Highway 2 code


Lisätietoja hankkeesta:
Jari Isohanni
Lehtori, Centria-ammattikorkeakoulu
jari.isohanni(@)centria.fi

Lisätietoja Kajaanin ammattikorkeakoulun opinnoista:
Eero Huusko
p. 044 715 7040
eero.huusko(@)kamk.fi 

Taneli Rantaharju
Puh. 044 7101 253
email: taneli.rantaharju(@)kamk.fi