Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Valmistumisen juhlaa Kajaanin ammattikorkeakoulussa

Uutisarkisto

Valmistumisen juhlaa Kajaanin ammattikorkeakoulussa

AGA_2986_stipendit_lowres.jpgToini Heikkinen ja Ville Kettunen saivat stipendit opinnäytetyöstään
31.5.2013 14.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlassa perjantaina 31.5. valmistui yhteensä 140 eri alojen opiskelijaa. Juhlassa palkittiin kaksi ansioitunutta opinnäytetyötä. Juhlapuhujaksi oli saapunut Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen. Valmistuvien puheenvuoron esitti tietotekniikan insinööriksi valmistunut Heikki Korhonen.
 
Opinnäytetyöpalkinnot Ville Kettuselle ja Toini Heikkiselle

Juhlassa palkittiin kaksi ansioitunutta opinnäytetyötä: Ville Kettusen kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelman insinöörityö “Layout-muutos ja sen käyttöönotto Metso Automation Oy:ssa” ja Toini Heikkisen rakennustekniikan insinöörityö “Matalaenergisen pientalon rakennusprojektin toteutus”. Molemmat saivat 500 euron stipendin.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointiraadin mukaan Ville Kettusen insinöörityö on tehty läheisessä työelämäyhteistyössä ja se on hyödyttänyt toimeksiantajayritystä tuotantolaitoksen layout suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. Opiskelija on osallistunut Metso Automation Oy:n Kajaanin yksikön layout muutoksen suunnitteluun ja toteutukseen prosessin alusta loppuun saakka. Hän on havainnollistanut erittäin hyvin muutosprosessin toteutusta kuvien avulla ja myös muutosten arviointi on sisällytetty työhön. Työstä näkyy, että opiskelija hallitsee muutosprosessin suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin.

Toini Heikkisen insinöörityön valinnassa arviointiraati kiinnitti huomiota siihen, että työ on erittäin laaja ja siinä näkyy opinnäytetyön tekijän ammatillisen osaamisen kehittyminen.  Työssä käytetyt menetelmät ovat tarkoituksenmukaiset ja projektin toteutus on esitetty havainnollisesti. Työhön sisältyy asetettujen tavoitteiden saavuttamisen ja toteutuksen onnistumisen arviointi. Opinnäytetyön tekijä osoittaa hallitsevansa matalaenergisen pientalon rakentamisprojektin suunnittelun ja toteutuksen. Opinnäytetyötä on mahdollista hyödyntää matalaenergisen pientalon suunnittelussa ja rakentamisessa yleisemminkin.   
 
Ensimmäiset kliinisen asiantuntijan koulutusohjelman opiskelijat valmistuivat

Tilaisuudessa valmistuivat ensimmäiset opiskelijat kliinisen asiantuntijan koulutusohjelmasta, Eija Jääskeläinen ja Leena Törmänen, tutkintonimikkeellä sairaanhoitaja (ylempi AMK). Kliinisen asiantuntijan koulutusohjelma käynnistyi Kajaanissa tammikuussa 2011. Toinen ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-koulutus on sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelma.

Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen on iloinen edellisen vuoden tapaan erinomaisesta tutkintosaannosta ja tilanteeseen nähden hyvästä työllistymistilanteesta nimenomaan Kainuuseen. Erityisesti terveydenhoitajien työllistyminen koulutusta vastaaviin tehtäviin heti valmistumisen jälkeen on hieno asia. Rehtori Kilpeläisen mukaan kulunut lukuvuosi on ollut poikkeava valtakunnallisen AMK-uudistuksen aaltojen iskeydyttyä myös Kajaanin AMK:n arkeen. Positiivista on, että AMK-uudistus näyttäisi kokonaisuutena etenevän nyt suunnitellusti, joka vähentää korkeakoulujen arjen työnteon epävarmuutta oleellisesti. Kajaanin AMK:n tulevaisuuteen on syytä suhtautua rauhallisesti. Hyvässä vauhdissa olevaa KAMK:n sisäistä kehittämistyötä tulee jatkaa suunnitellusti. Nyt on kuitenkin aika huokaista ja nauttia kesästä!

Lisätietoja:
Turo Kilpeläinen, rehtori
Puh. 044 7101 600