Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / EXPEDITUS NOVUS 2013 -Rekrytointimessut ovat yritysten ja opiskelijoiden kohtaamispaikka

Uutisarkisto

EXPEDITUS NOVUS 2013 -Rekrytointimessut ovat yritysten ja opiskelijoiden kohtaamispaikka

1.2.2013 15.45

Expeditus Novus 2013 -rekrytointimessut järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoulun kampuksella, Taito 2:n juhlasalissa keskiviikkona 6. helmikuuta 2013 klo 9.00 - 15.00. Messut järjestetään yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KAMOn kanssa yhdeksättä kertaa. Expeditus Novus 2013 -rekrytointimessujen toteutuksesta vastaa opiskelijoista koostuva projektiryhmä.

Tapahtumaan on tulossa 26 näytteilleasettajaa, seminaariluennoitsijoita, paneelikeskustelijoita, työvoimaneuvojia, ammatinvalintapsykologi, yritysneuvojia ja kv-asiantuntijoita. Suurin osa näytteilleasettajista on paikallisia ja lähiseutujen yrityksiä ja yhteisöjä.

Messusalissa yritykset ja yhteisöt esittelevät toimintaansa ja samalla tavoittavat työharjoittelijoita, työntekijöitä sekä opinnäyte- ja projektityöntekijöitä. Vastaavasti opiskelijat ja muut messuvieraat saavat tilaisuuden tavata työnantajia. Pääasiallisia messuvieraita ovat Kajaanin ammattikorkeakoulun sekä toisen asteen opiskelijat, joille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden solmia kontakteja yrityksiin. Messutila on kaikille avoin eikä yleisöltä peritä pääsymaksua. Aikaisempina vuosina tapahtuma on saanut hyvää palautetta yrityksiltä ja messuvierailta.

Seminaariohjelmaan sisältyy kymmenen työelämäluentoa sekä paneelikeskustelu. Luennot ovat työelämän eri aihealueisiin liittyviä ja yksi luento on englanniksi. Seminaariluentoja on Taito 2:ssa klo 9.15 – 13.00 välisenä aikana. Paneelikeskustelun aiheena on: "Untuvikko uraputkessa". Keskustelijoina on eri alojen edustajia ja keskustelun puheenjohtajana toimii Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPAn johtaja Tuula Honkanen. Paneelikeskustelu järjestetään Taito 2:n auditoriossa klo 13.00 - 14.00.

Messuilla on myös CV-neuvola ja Urakahvila. CV-neuvolaan voi tuoda oman CV:n kommentoitavaksi ja saada neuvoja CV:n laatimiseen myös englannin kielellä. Lisäksi CV-neuvolassa voi keskustella mm. työpaikan hakemisesta ja työhaastatteluista. Urakahvilaan voi tulla keskustelemaan mm. yrittäjyydestä, urasuunnittelusta, jatkokoulutuksesta ja tulevaisuudesta. Opiskelijat voivat hakea harjoittelu- ja työpaikkoja ammattikorkeakoulujen työnvälityspalvelu Jobstep.net:stä sekä testata omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan sekä ajankäytön hallintaa ammattikorkeakoulujen uraohjaus- ja itsearviointipalvelu Uraohjaus.net:ssä.

Tapahtumalla lisätään Kajaanin ammattikorkeakoulun ja yritysten välistä yhteistyötä sekä parannetaan opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia Kainuussa. Rekrytointimessujen pääyhteistyökumppaneina ovat Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon -kuntayhtymä, Kainuun Osuuspankki, LähiTapiola sekä Ebsolut Oy ja IBM.

Näytteilleasettajille ja median edustajille järjestetään aamukahvitilaisuus keskiviikkona 6.2.2013 klo 8.15 – 8.45 Kajaanin ammattikorkeakoululla Taito 2:n auditorion aulassa. Tervetuloa kuulemaan lisää!


Lisätietoja:
projektinjohtaja (KAMO) Pasi Ahoniemi, 044 3250 036 tai pasi.ahoniemi(at)kamk.fi
projektinjohtaja (AMK) Päivi Vaattovaara, 044 7101 648 tai paivi.vaattovaara(at)kamk.fi