Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Datalla viidakon valtiaaksi -seminaari 4.4.2019

Uutisarkisto

Datalla viidakon valtiaaksi -seminaari 4.4.2019

1.4.2019 13:10

Datasta ja digitalisaatiosta puhutaan paljon, mutta millainen merkitys niillä on tosielämän liiketoiminnassa? Kuinka valjastaa tekoäly ja kasvavat tietoaineistot tuottamaan arvoa yksilöille, yrityksille ja yhteiskunnalle? 

Datalla viidakon valtiaaksi -seminaari on käytännönläheistä puhetta ja nokkelia näkökulmia datan ja tekoälyn mahdollisuuksista. Seminaari järjestetään BioRexissä Kajaanissa 4.4.2019 klo 9-16.

Seminaarissa kuullaan valaisevia puheenvuoroja dataviidakon valloittamisesta, esimerkkejä datan hyödyntämisestä yritysten kertomana. Mukana seminaarissa myös Antti Merilehto, yksi Suomen valovoimaisimmista tekoälyn popularisoijista. Seminaarin järjestävät Yritysten Digimentori Kainuu esiselvitys, Data-analytiikan kiihdyttämö, DAIKA - Datalähtöistä insinööriosaamista Kainuuseen hankkeet sekä Kainuun Yrittäjät. 

Data-analytiikan kiihdyttämö -työpaja

Datan käsittelyyn liittyen järjestetään Data-analytiikan kiihdyttämö -työpaja 5.4.2019. Työpajan järjestävät CSC Tieteellinen laskenta ja Kajaanin ammattikorkeakoulun Data-analytiikan kiihdyttämö -hanke. Kaksivuotisen hankkeen rahoittavat Kainuun liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto. 

Työpaja on suunnattu paikallisten yritysten edustajille ja osallistujat on valittu etukäteen. Tilaisuudessa otetaan avustetusti ensimmäiset askeleet data-analytiikan käyttöön ja pohditaan yhdessä, että miten kukin yritys voisi hyödyntää dataa omassa toiminnassaan. Työpaja koostuu lyhyistä luennoista, demoista sekä käytännön työskentelystä. 

Lue lisää seminaarista

Lisätietoja:
Projektipäällikkö
Taneli Rantaharju
p. 044 7101 253, sähköposti: taneli.rantaharju@kamk.fi 

Lisätietoja seminaariin osallistumisesta:
Elisa Härkönen
p. 044 7157 050, sähköposti: elisa.harkonen@kamk.fi

Lisätietoja työpajasta:
Aleksi Kallio
CSC Tieteellinen laskenta
p. 050 3845158, sähköposti: aleksi.kallio@csc.fi