Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK tiivistää kehittämisyhteistyötä Kainuun kuntien kanssa

Uutisarkisto

KAMK tiivistää kehittämisyhteistyötä Kainuun kuntien kanssa

14.12.2020 9.30

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) tiivistää merkittävästi kehittämisyhteistyötä Kainuun kuntien kanssa tuottamalla hankesuunnittelupalvelua kunnille vuoden 2021 alusta. Palvelu sisältää kehittämisideoiden yhdessä työstämisen hankehakemukseksi asti. Lisäksi KAMK tuottaa kunnille ajankohtaista tietoa rahoituskanavista. 
 
”KAMK on kokoonsa suhteuteutettuna ammattikorkeakouluista suurin tutkimus-, kehitys- ja innovaatio toimija. Tämän yhteistyömallin kautta meidän noin 100 projekteissa mukana olevaa asiantuntijaa voivat entistä tehokkaammin tukea Kainuun yhteistä kehittämistyötä – tästä yhdessä tekemisestä odotan paljon!”, iloitsee Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén.
 
Ammattikorkeakouluilla on merkittävä alueellinen tehtävä kehittää osaamista ja tukea yritysten ja yhteisöjen kehityshankkeita. Yhteistyösopimuksen kautta KAMKin projektiasiantuntijat sekä heidän verkostonsa ovat käytössä Kainuun kehittämiseen.
 
”Kajaanin ammattikorkeakoulun aluekehitysrooli vahvistuu ja konkretisoituu tällä uudella avauksella. Kajaanin kaupunki on aloittanut osaltaan KAMKin kuntapalvelun sisällyttämisen kaupunkiorganisaation kehittämistoiminnan työkaluvalikoimaan. Uusi toimintamalli luo uusia käytännön mahdollisuuksia kaupunkistrategian mukaiseen yhteiskehittämiseen ja korkeakouluyhteistyön tiivistämisen tavoitteeseen. Uskon että uusi yhteistyömalli otetaan kunnissa hyvin vastaan”, kertoo Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.
 
Puolangan kunnan pormestari Harri Peltola toteaa, että ”Puolanka haluaa olla uudessa toimintamallissa mukana ja näemme, että asian vieminen eteenpäin on tärkeää. Tämän myötä voimme edelleen kehittää jo aiemminkin ammattikorkeakoulun kanssa tehtyä hyvää yhteistyötä ja saamme tukea alueemme yritysten kehittämiseen myös tätä kautta.”
 
Kunnat osallistuvat kehittämispalvelun kustannuksiin kuntakoon mukaisesti. Tämän rahoituksen lisäksi KAMK osoittaa toimintaa omaa rahoitusta. Rahoituksella katetaan yhteisestä kehittämistyöstä syntyvät kustannukset. Kunnat tekevät itse erilliset päätökset hankkeista ja niiden toteuttamisesta.
 
Tuleva vuosi tulee olemaan hankkeiden rahoitusta ajatellen haastava. Euroopan unionin rahoituskausi tulee aiheuttamaan merkittävän katkon uusien hankkeiden rahoitusmahdollisuuksiin. Niin ikään rahoitettavien hankkeiden toivotaan olevan merkittävämpiä ja laajempia kuin aiemmin. Tämä edellyttää tiivistä yhteistyötä ja yhteisten tavoitteiden löytymistä kuntien välillä.
 
Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
Kajaanin ammattikorkeakoulu
matti.saren@kamk.fi
p. 044 7101 600