Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin AMK:n Taito 1 -laajennuksen harjannostajaisia vietettiin aurinkoisessa säässä

Uutisarkisto

Kajaanin AMK:n Taito 1 -laajennuksen harjannostajaisia vietettiin aurinkoisessa säässä

Taito 1_laajennus_katselmus_lowres.jpgTaito 1 -laajennuksen työmaakatselmus
17.5.2013 15.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun Taito 1 -laajennus on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. Kehittyvälle kampukselle rakennetaan parhaillaan 700 neliömetriä opiskelu- ja työtiloja, jotka tulevat palvelemaan yrittäjyyden kehittämistä, liiketaloutta sekä kärkiosaamisalueiden mm. pelialan ohjelmisto- ja teknologiaosaamista. Uudet yhtenäiset tilat mahdollistavat nykyaikaisen toimintaympäristön opiskelijoiden yritys- ja osuuskuntatoiminnan synnyttämiselle. Opiskelijat halutaan opintojensa jälkeen integroida alueelle työntekijöiksi ja yrittäjiksi.

Taito 1 -laajennukseen rakennetaan uusia tiloja kolmeen kerrokseen. Rakennukseen tulevat tilat tiimi- ja projektityöhön sekä Innova-esihautomolle ja liiketoimintaosaamisalueeseen liittyvät tilat. Innovaatio- ja yrittäjyyskeskus Innova on Kajaanin ammattikorkeakoulun konsepti, joka integroi opiskelijat entistä paremmin työelämään jo opiskelujen aikana. Määrällisenä tavoitteena on 40 uutta tuote- ja palveluaihiota ja 15 uutta yritystä vuosittain.

Tiloilla on keskeinen vaikutus Kainuun yrittäjyyden sekä koko Kainuun vetovoimaisuuden kehittämisen kannalta. Lisäksi tilat tarjoavat ympäristön, jossa olemassa olevien ja uusien perustettavien yritysten välinen yhteistyö mahdollistuu nykyistä tehokkaammin.

Kainuun ELY-keskus on myöntänyt rakennushankkeelle työllisyysperusteista investointiavusta, lisäksi rahoittajina toimivat Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitos (VILAKE) sekä Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:

Hallinto- ja talousjohtaja Merja Mäkinen, puh 044 7101 601, etunimi.sukunimi(at)kamk.fi
Osaamisaluejohtaja Heli Itkonen, puh 044 7101 447, etunimi.sukunimi(at)kamk.fi
Projektipäällikkö Kimmo Nikkanen, puh. 044 7101 409, etunimi.sukunimi(at)kamk.fi