Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKin lukuvuosi avattiin kansainvälisessä tunnelmassa

Uutisarkisto

KAMKin lukuvuosi avattiin kansainvälisessä tunnelmassa

Avajaiset_tanssi.jpg
9.9.2013 14.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun lukuvuoden 2013-2014 avajaisia vietettiin Kaukametsän Kouta-salissa kansainvälisissä tunnelmissa. Tilaisuuden avasi rehtori Turo Kilpeläinen. Opiskelijoiden puheenvuoron käytti Kajability Osuuskunnan puheenjohtaja Leili Mård sekä Kajak Games Osuuskunnan toimitusjohtaja Hemmo Kauppinen. Tilaisuudessa nähtiin Kajaanin Tanssiteatterin erikoiskoulutus 3 esittämä tanssiesitys ”BIG BAD W…”. Musiikkiesityksestä vastasivat ammattikorkeakoulun henkilökunnan Kalle Pakalén sekä Teemu Aho. Tilaisuuden päätti Taikamummu (alias Tuula Honkanen, AIKOPA), joka ohjeisti uudet opiskelijat käytännön neuvoin ”Matkalla tulevaisuuteen!”.

Rehtori Kilpeläinen muistutti avajaisyleisöä siitä, että valtakunnallisesta AMK-sektorin haastavasta tilanteesta huolimatta, Kajaanin ammattikorkeakoulun tulevaisuus näyttää positiiviselta. Kajaanin AMK voi rauhallisin mielin aloittaa uuden lukuvuoden ja suunnata katseet kohti tulevaa sekä jatkaa hyvää sisäistä kehittämistyötä suunnitellun mukaisesti. Kajaanin ammattikorkeakoulu on myös kansainvälinen korkeakoulu. Kajaanin ammattikorkeakoulussa opiskelee merkittävä määrä ulkomaalaisia opiskelijoita sekä vaihto-opiskelijoita. Ympäri maailman tulevat opiskelijat tuovat kansainvälisyyttä ja kulttuurien kirjoa niin kampukselle kuin Kajaanin kaupunkikuvaankin. Rehtori Kilpeläisen mukaan tämä luo hienot mahdollisuudet yhteyksien ja ystävyyksien syntymiseen niin suomalaisten kuin kv-opiskelijoiden keskuudessa.

“Kajaanin ammattikorkeakoululla on myös merkittävä rooli alueellisena kehittäjänä ja toiveena onkin, että kainuulaiset yritykset ja toimijat osaavat hyödyntää niin kansainväliset kuin kotimaiset opiskelijamme toiminnassaan”, jatkoi rehtori Kilpeläinen.

Opiskelijoiden puheenvuorossa Kajability Osuuskunnan puheenjohtaja Leili Mård muistutti opiskelijoita verkostojen luomisesta. Opiskeluaikana solmitut yhteydet ja verkostoituminen luovat hyvän pohjan valmistumisen jälkeiselle tulevaisuudelle. Kajak Games osuuskunnan toimitusjohtaja Hemmo Kauppinen puolestaan rohkaisi opiskelijoita tarttumaan avoimin mielin uusiin haasteisiin.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa aloitti tänä syksynä 300 uutta opiskelijaa nuorten tutkintoon johtavassa koulutuksessa sekä aikuiskoulutuksessa 45 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa 30 uutta opiskelijaa. Vieraskielisiä koulutusohjelmia on kaksi, joissa aloitti yhteensä 40 uutta opiskelijaa.