Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Yhdessä etänäkin - KAMKissa juhlittiin valmistuneita virtuaalisessa juhlassa

Uutisarkisto

Yhdessä etänäkin - KAMKissa juhlittiin valmistuneita virtuaalisessa juhlassa

18.12.2020 13.15

Kajaanin ammattikorkeakoulun virtuaalista valmistujaisjuhlaa vietettiin perjantaina 18.12.2020. Juhlassa valmistui yhteensä 125 eri alojen opiskelijaa. Juhlassa juontajina toimivat Esports Business -koulutuksen opettajat Janus Pitkänen ja Jani Vattula. Nyt järjestetty virtuaalinen valmistujaisjuhla on jo toinen samalla tavalla toteutettu juhla KAMKissa. Sekä kevään valmistujaiset että nyt järjestetty valmistujaisjuhla järjestettiin verkon kautta ja juhlaan pystyi osallistumaan kuka tahansa.


”Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen. Nyt valmistuneet ovat ensimmäisiä, jotka ovat oppineet oppimaan etänä. Halusimme valmistujaisjuhlan kautta kertoa yhteisön voimasta ja siitä, että yksin ei etäopiskelusta huolimatta tarvitse selvitä ja opintojen taustalla on iso joukko opettajia, jotka auttavat etenemään opinnoissa”, kertoo rehtori Matti Sarén


Juhlan pääpuhuja Ilkka Halava kertoi puheessaan näkemyksiään digitaalisesta maailmasta sekä korosti työelämän taitoja. Erityisesti hänen puheessaan korostuivat oppimiskyky ja yhteistyökyvyt, jotka hän näki tärkeiksi taidoiksi työelämässä pärjäämiseksi.


Juhlassa valmistuvan puheenvuoron piti tradenomiksi valmistunut Elli Miinin. Alumnipuheenvuoron piti v.s. osastonhoitaja Pertti Kyllönen. Valmistujaisjuhlassa palkittiin yksi opinnäytetyö ja juhlan musiikkiesityksestä vastasi KAOn konservatorion opiskelijoiden kokoonpano

Opinnäytetyöpalkinto tradenomiksi valmistuneelle Hanna Huotarille


KAMK palkitsi Hanna Huotarin liiketalouden tradenomitutkintoon tähtäävän opinnäytetyön Kainuun yrittäjyyskasvatusstrategia suunnitelmasta käytäntöön – Yrittäjyyskasvatuksen ideavihko varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Työ kiinnittää huomion Kainuun tulevaisuuden kannalta tärkeään asiaan, lasten yrittäjämäiseen toimintaan. Opinnäytetyössä on toteutettu käytännössä Kainuun yrittäjyysstrategiaa. Hannan työn tuloksena syntynyttä yrittäjyyskasvatuksen ideavihkoa voidaan hyödyntää välittömästi Kainuun alueen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa, mutta myös laajemmin. Suomen Yrittäjät ovat päättäneet jakaa opinnäytetyön tuotosta valtakunnallisesti. 


Kajaanin ammattikorkeakoulusta on valmistunut vuodesta 1995 alkaen yhteensä 7993 opiskelijaa.

Lisätietoja:
Matti Sarén, rehtori
Puh. 044 7101 600
matti.saren(at)kamk.fi