Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Johtavat esports-toimijat KAMK ja KOVA yhteistyöhön!

Uutisarkisto

Johtavat esports-toimijat KAMK ja KOVA yhteistyöhön!

23.6.2021 15.00

KOVA ja Kajaanin ammattikorkeakoulu ovat aloittaneet yhteistyön, joka vahvistaa molempien toimijoiden asemaa alan johtavana toimijana.

KOVA Esports on suomalainen elektronisen urheilun ammattilaisorganisaatio. KOVAlla on joukkueet CS:GO, League of Legends, iracing, Starcraft 2, Runeterra, Farming Simulator, NHL ja R6 -peleissä. KOVA:n tavoitteena on ensin nousta kotimaan ja lopulta koko maailman kärkeen.

KAMK on jo useana vuonna rankattu Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi. Esports Business -koulutus on englanninkielinen koulutusohjelma, joka on ensimmäisenä maailmassa suuntautunut kokonaan kokonaan e-urheilun liiketoimintaan.

KOVA haluaa kehittää ja parantaa suomalaista e-urheiluskeneä, sekä tähdätä samalla myös globaaleille markkinoille. KAMKissa tehtävä työ on todella korkeatasoista, ja haluamme olla mukana rakentamassa pelaajille tietä korkeakouluopintoihin, menestykseen ja hyviin työpaikkoihin, kommentoi yhteistyötä KOVAn kumppanuuspäällikkö Matti Orava.

– Me tavoittelemme globaalia yleisöä sekä globaalia menestystä peleissä, ja meidän mielestä on siistiä, että meillä on kumppani Kainuusta, joka on avoin globaalille toiminnalle, Orava jatkaa.
KAMKin Esports Business -koulutuksen kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ovat mm. University of Staffordshire Iso-Britanniassa sekä Shenandoah University USAssa. Koulutus tähtää tradenomitutkintoon, ja se antaa mahdollisuudet työllistyä elektronisen urheilun pariin esimerkiksi valmentajana, joukkuemanagerina tai tapahtumanjärjestäjänä.

– Kansainvälinen koulutuksemme on herättänyt laajalti kiinnostusta. Monikulttuurisessa ryhmässämme on tällä hetkellä opiskelijoita 17 eri maasta. Meillä on ollut ainutlaatuinen asema tuodessamme Suomeen ensimmäisenä kolme kärkikoulutusta: pelialan koulutus, datasta tekoälyyn koulutuksen ja Esports Business, kertoo Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutusvastaava Kirsi Sievers.

– Esports Business on niin haluttu koulutus, että vain parhaat pääsevät meille. Haluamme tehdä laajasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa Suomessa ja levittää opiskelijoidemme ja kumppaneidemme kautta osaamista ja tekemisen mahdollisuuksia Suomessa, jatkaa Sievers.

Johtavaan asemaan kuuluu aina myös vastuullisuus ja hyvän laittaminen kiertämään. Alkavan yhteistyön myötä KAMK ja KOVA tulevat yhdistämään voimiaan ja rakentamaan menestystä keihäänkärkinä vastuullisuus, työllistyminen ja tiedon jakaminen. Yhteistyö tulee myös mm. tarjoamaan opiskelijoille uudenlaisia mahdollisuuksia työharjoitteluihin. Useita harjoittelijoita aiemmin työllistänyt KOVA haluaa olla organisaatio, joka tarjoaa opiskelijoille paikan kehittää työelämätaitoja alalla. Syksyllä tullaan myös näkemään esimerkiksi KOVAn ja KAMKin järjestämä CS:GO-turnaus.

Lisätiedot:

KOVA:
Matti Orava, kumppanuuspäällikkö
045 3432560
matti@kova.gg

KAMK:
Kirsi Sievers, Esports Business koulutusvastaava
044 7101 616
kirsi.sievers@kamk.fi