Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Valmistujaisjuhlan tunnelmia

Uutisarkisto

Valmistujaisjuhlan tunnelmia

AGA_0492_E Kemppainen_joulu2013_small.jpgEeva-Liisa Kemppaisen opinnäytetyö palkittiin (kuva: Pekka Agarth)
20.12.2013 14.00

Kajaanin ammattikorkeakoulussa juhlittiin perjantaina 20.12. yhteensä 138 eri alojen ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta opiskelijaa. Juhlapuheen tilaisuudessa piti Angry Birds Activity Park Vuokatin toimitusjohtaja Taneli Sutinen ja valmistuvien opiskelijoiden puheenvuoron käytti englanninkielisestä tradenomikoulutuksesta valmistuva Parker Chan. Lisäksi valmistujaisjuhlassa palkittiin ansioitunut opinnäytetyö.

 
Opinnäytetyöpalkinto Eeva-Liisa Kemppaisen opinnäytetyölle

Valmistujaisjuhlassa palkittiin tradenomiksi valmistuvan Eeva-Liisa Kemppaisen opinnäytetyö ”Kehittämistyö prosessijohtaminen avulla – Case: Suopotkupallon MM-kilpailut 2013”. Työ palkittiin 1000 euron stipendillä.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointiraadin mukaan Eeva-Liisa Kemppaisen opinnäytetyössä on tunnistettu ja dokumentoitu keskeiset Suopotkupallon järjestämisprosessit, jotka ovat Hyrynsalmen kunnan vastuulla. Työn ansiosta tapahtuman järjestäminen selkeytyy, mikä turvaa tapahtuman kehittymisen tulevaisuudessa. Opinnäytetyö on erittäin merkityksellinen toimeksiantajalleen ja sillä on vahva aluevaikuttavuus Hyrynsalmen ja koko Kainuun näkökulmasta. Toimeksiantajan mukaan opiskelija on saanut innostettua Hyrynsalmen Suopotkupallo -tapahtuman talkoolaiset uudelleen tapahtuman järjestämiseen ja edelleen kehittämiseen.

Kansainvälisestä koulutuksesta hyvät eväät työelämään

Opiskelijoiden edustajana puheen piti Hong Kongista kotoisin oleva Parker Chan, joka valmistui englanninkielisestä International Business – koulutusohjelmasta. Parker Chan kiitti puheessaan Kajaanin ammattikorkeakoulua saamastaan mahdollisuudesta opiskella monikulttuurisessa ympäristössä sekä KAMK:n kansainvälisen koulutuksen tarjoamista hyvistä eväistä työelämään. ”KAMK:n ystäväperhetoiminta oli erinomainen keino tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja opiskella suomen kieltä.” toteaa Parker.

KAMK jatkaa osakeyhtiönä

Rehtori Turo Kilpeläinen iloitsee siitä, että KAMK:n valtakunnallinen asema on vahva niin tuloksellisuuden kuin myönnetyn kehittämisvelvoittamattoman toimilupapäätöksen perusteella. KAMK on tänä vuonna ylittänyt tutkintotavoitteensa sekä pärjännyt hyvin valtakunnallisessa vertailussa 55 opintopistettä suorittaneiden määrässä. Nämä seikat yhdessä muodostavat 70 % ammattikorkeakoulujen rahoituksesta. Kilpeläinen toteaa myös, että nyt vietetään viimeistä valmistujaisjuhlaa liikelaitoksena sillä vuoden vaihteen jälkeen toimintansa aloittaa Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy. ”KAMK haluaa olla vahvasti tukemassa Kainuun kehittymistä myös jatkossa.”

Lisätietoja

Turo Kilpeläinen, rehtori
puh. 044 7101 600