Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMKin kansainvälinen virtuaalinen talvikoulu keräsi ennätysmäärän ilmoittautuneita

Uutisarkisto

KAMKin kansainvälinen virtuaalinen talvikoulu keräsi ennätysmäärän ilmoittautuneita

24.2.2021 14.45

Kajaanin ammattikorkeakoulun kansainvälinen virtuaalinen talvikoulu – Winter School järjestetään viikolla 9. Tänä vuonna virtuaalinen talvikoulu keräsi ennätysmäärän kansainvälisiä osallistujia useista yliopistoista ja korkeakouluista.

”Viikon suosio on yllättänyt meidät kaikki, kysyntää tällaisille tuntuu olevan. Olemme saaneet osallistujia 23 eri maasta”, kertoo kansainvälisen asioiden päällikkö Meira Kaikkonen. Kaikkiaan virtuaalisen talvikoulun kursseille on ilmoittautunut omien opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi 300 kansainvälistä opiskelijaa opiskelijaa ja 40 opettajaa.

Viikon teema on We Shape the Future ja se sisältää useita erilaisia opintojaksoja, jotka järjestetään etäyhteyksien kautta. Sosiaali-ja terveysalan opintojaksossa opiskelijat pääsevät soveltamaan hoitotyön tieteellistä ja näyttöön perustuvaa tietoa ja kehittämään ammatillista ja kulttuurienvälistä osaamistaan virtuaalisessa ympäristössä.

Lisäksi on tarjolla iso kokonaisuus, joka liittyy nykyisiin henkilöstöhallinnon ja kansainvälistymisen haasteisiin globaalissa liiketoiminnassa. KAMKin tietojärjestelmien osaamisalue järjestää kumppaniensa kanssa vierasluentoja pelillistämisestä, hyötypeleistä ym. aiheeseen liittyvästä.

Kansainvälisen viikon aikana järjestetään myös yhteinen kurssi "Smart Solutions for Wellbeing Service Development and Management" Hochschule Neu-Ulmin kanssa, Saksa. Kurssin laajuus on 5 op ja se on avoinna vain Hochschule Neu-Ulmin ja KAMKin maisteriopiskelijoille.

KAMK on järjestänyt kampuksellaan kansainvälisiä viikkoja jo useana vuonna. Tänä vuonna tapahtuman korvaa virtuaalinen Winter School, joka mahdollistaa verkostoitumisen tilanteessa, jossa koronarajoitukset estävät kokoontumiset. 

”Maailma ympärillämme on muuttunut koronan takia. Erityisesti näiden yhteisopintojen kautta meillä on mahdollisuus jakaa osaamista puolin ja toisin sekä yhdessä muuttaa maailmaa paremmaksi. Olemme iloisia, että KAMKin koulutuksen taso on havaittu niin laadukkaaksi, että yliopistot haluavat rakentaa yhteistyötä ja -opintoja kanssamme. Tätä kautta voimme tuoda uusinta osaamista Kainuuseen”, toteaa rehtori Matti Sarén.

 
Katso lisää Winter Schoolin verkkosivuilta.

 

Lisätietoja 
Meira Kaikkonen
p.044 7101 617
meira.kaikkonen@kamk.fi