Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Opiskelijoista apua yrityksen kansainvälistymiseen

Uutisarkisto

Opiskelijoista apua yrityksen kansainvälistymiseen

Singapore.pngSingaporen projektiryhmä työssään
16.12.2019 12.00

Aasia on kasvava ja potentiaalinen markkina-alue myös suomalaisten yritysten näkökulmasta. Ei ole kuitenkaan yksinkertaista lähteä valloittamaan uusia alueita ilman kohdealueen kulttuurin ja kielen tuntemusta. KAMKin englanninkielisten koulutusten opiskelijat voivat auttaa yrityksiä kansainvälistymispyrkimyksissä – meiltä löytyy reilut 100 ulkomaalaista opiskelijaa, jotka edustavat yli 40 eri kansalaisuutta.

Yritysten kansainvälistymishankkeet antavat opiskelijoille erinomaista käytännön kokemusta opintojen tueksi. Syksyn 2019 aikana KAMKin International Business -koulutuksen opiskelijat ovat tehneet kainuulaiselle yritykselle markkinaselvitystä.

Projektin paikallista tiedonkeruuta Singaporessa toteutettiin KAMKin yhteistyökumppanin Nanyang Polytechnicin (NYP) kautta. Lehtori Ruey Komulainen vieraili Nanyang Polytechnicissa loppuvuodesta tapaamassa paikallista projektitiimiä. Opiskelijoiden tukena oli myös opettaja yhteistyökorkeakoulusta varmistamassa, että projekti etenee sujuvasti. ”Oli hienoa nähdä, kuinka yhteneväisiä KAMKin ja NYPin opiskelijoiden tutkimustulokset olivat. Lyhyessä ajassa opiskelijat löysivät kiinnostavia segmenttejä ja tuottivat käytännön ideoita seuraavaan vaiheeseen”, toteaa Ruey Komulainen. ”Projektin toimeksiantaja on ollut tyytyväinen projektin etenemiseen ja siihen, kuinka pieni yritys voi opiskelijaprojektin avulla säästää tuhansia euroja.”

Mikäli yritykselläsi on kansainvälistymissuunnitelmia, ota yhteyttä KAMKiin niin mietitään yhdessä, voisivatko opiskelijat auttaa yrityksesi alkuun.

Lisätietoja:

Lehtori Ruey Komulainen, ruey.komulainen(at)kamk.fi
Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen Kainuuseen -hanke, projektipäällikkö Kirsi Sievers, kirsi.sievers(at)kamk.fi